Antena 3 CNN Actualitate Locale Doctoriţa din Botoşani, care a lăsat-o pe Alexandra, tânăra însărcinată, să moară, a fost concediată

Doctoriţa din Botoşani, care a lăsat-o pe Alexandra, tânăra însărcinată, să moară, a fost concediată

Apar primele sancţiuni după moartea Alexandrei, tănăra însărcinată în 13 săptămâni care a murit pe patul de spital fără ca cineva să o ajute. Medicul care era de gardă în noaptea respectivă a fost concediat, abia acum la patru luni după această tragedie.

de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Dec 2023   •   11:34

"Decizia finală este desfacerea contractului de muncă doamnei doctor care a desfăşurat activitatea în garda din 18 august 2023, începând cu 1 decembrie. Doamna doctor poate contesta decizia comisiei şi decizia conducerii spitalului", a precizat Monica Adăscăliței, director Spital Judeţean Mavromati Botoşani.

Doctorița Marian Pitrop a fost de gardă în maternitatea din Botoșani, în noaptea în care Alexandra a murit dupa ore in sir de agonie. Șefa spitalului spune că medicul nu și-a îndeplinit atribuțiile

"Regulamentul intern, fişa postului, procedurile, protocoalele care sunt ale spitalului judeţean nu au fost respectate", a mai spus Monica Adăscăliței, director Spital Judeţean Mavromati Botoşani.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Familia Alexandrei merge zilnic sa aprindă o lumanare in fata spitalului unde este ridicat un altar în memoria tinerei.

"Nu mă pot bucura pentru răul ei, mai ales ca vin sarbatorile. În schimb, așa cum își dorește toată lumea, vrem să vedem că se mișca lucrurile și că intr-adevăr se lucrează asupra cazului. Fiecare suntem responsabili pentru acțiunile noastre sau inacţiunile noastre, cum a fost cazul Alexandrei", a spus Andrei Ivanov, cumnatul Alexandrei.

"Uşor-uşor lucrurile se pun cap la cap"

Doctoriţa Mariana Pitrop este cercetată penal şi pentru ucidere din culpă. În acest proces, experţii celor trei părţi implicate respectiv familia, medicul Mariana Pitrop și Spitalul, au solicitat nu mai puţin de 21 de noi puncte care să fie analizate în cazul decesului Alexandrei lvanov. Ei vor să stabilească felul și cauza morţii.

"Uşor-uşor lucrurile se pun cap la cap. Sperăm să se ia decizii corecte și pe plan penal și așteptăm un răspuns cât se poate de corect, de concret", a spus Vlad Maxim, fratele Alexandrei.

Alexandra Ivanov a murit la aproape nouă ore după ce a fost internată în Maternitatea din Botoşani. Însărcinată în luna a treia, a ajuns la spital cu dureri şi hemoragie. După un set de analize şi o perfuzie, a fost ignorată până dimineaţa când a murit. Un raport al DSP Botoşani a arătat că nu a beneficiat, timp de şapte ore, de îngrijiri medicale.

×
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close