Antena 3 CNN Actualitate Locale Doi urși care dădeau târcoale grădinii zoologice din Târgu Mureș au fost prinși: "Au fost relocați într-un loc sigur pentru toată lumea"

Doi urși care dădeau târcoale grădinii zoologice din Târgu Mureș au fost prinși: "Au fost relocați într-un loc sigur pentru toată lumea"

Doi urși care dădeau târcoale grădinii zoologice din Târgu Mureș au fost prinși. Autoritățile au anunțat că animalele au fost relocate "într-un loc sigur pentru toată lumea".

Doi urși care dădeau târcoale grădinii zoologice din Târgu Mureș au fost prinși: "Au fost relocați într-un loc sigur pentru toată lumea"
Sursa foto: Gettyimages | anzeletti
de Alexandra Axinia    |    11 Apr 2023   •   13:57

Autorităților locale din Târgu Mureș anunță că intervenția de capturarea a celor doi urși a fost una dificilă, iar în zilele următoare speră că va fi capturat și cel de-al treilea urs. Până la momentul de față a fost capturată mama și unul dintre cei doi pui de urs. 

"Ursoaica mamă și un pui au fost capturați cu ajutorul echipei de vânătoare Cocoșul și al echipei de intervenție și au fost relocați într-un loc sigur pentru toată lumea. În zilele următoare sperăm că și cel de-al treilea urs va fi capturat", a transmis pe Facebook primarul Soos Zoltan, notează Mediafax. 

Până la finalizarea procedurilor de capturare și relocare a exemplarelor de urși rămași în libertate, Primăria atrage atenția și roagă populația să evite folosirea pistei de alergare de pe Platoul Cornești, mai ales seara și noaptea.

Reprezentanții Primăriei le cer oamenilor care constată apariția unui animal în zonele menționate să apeleze numărul unic de urgență 112.

Citește și: Un bărbat din Sovata a fost atacat de urs și a fost transportat de urgență la spital

?? Urșii de la Platou, capturați! 2 dintre cei 3 urși (ursoaica și un pui) din familia care frecventa Platoul Cornești și zona Grădinii Zoologice au fost capturați azi-noapte. A fost o intervenție dificilă, însă Asociația de vânători împreună cu membrii echipei de intervenție au reușit să finalizeze această operațiune cu succes. În zilele următoare sperăm că și cel de-al treilea urs să fie capturat. Până la finalizarea procedurilor de capturare și relocare a exemplarelor de urși rămași, rugăm, în continuare, populația să evite folosirea pistei de alergare de pe Platoul Cornești, mai ales seara și noaptea. Totodată, în cazul în care constatați apariția unui animal, în zonele menționate mai sus, vă rugăm să apelați numărul unic de urgență 112. Vă mulțumim pentru înțelegere! ❗ Înregistrarea video a fost făcută la noua locaţie unde au fost transportaţi. ?? Medvéket fogtak be ? A Somostetőn és az állatkert területén gyakran megforduló család 3 medvéje közül 2-t (egy nőstény medvét és az egyik bocsot) a tegnap este befogták. Nehéz volt a befogás, de a vadászegyesületnek a beavatkozó csapat tagjaival együtt sikerült a műveletet befejezni. Az elkövetkező napokban reméljük, hogy a harmadik medvét is sikerül befogni. A szabadon kószáló medvék befogására és áttelepítésére irányuló eljárások befejezéséig arra kérjük a lakosságot, hogy továbbra is kerüljék a Somostetőn lévő futópálya használatát, különösen az esti és éjszakai órákban. Ugyanakkor, ha bármilyen vadállatot észlelnek az említett területeken, kérjük, hívják a 112-es telefonszámot. Köszönjük megértésüket. ❗ A videó a medve új lakhelyén készült, ahová áttelepítették.

Publicată de Primăria Târgu Mureș - Marosvásárhely Polgármesteri Hivatala pe Luni, 10 aprilie 2023

×
Subiecte în articol: atac urs Târgu Mureș
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close