Antena 3 CNN Actualitate Locale Jurnalistul Dragoş Boţa, dezvăluiri despre cum a reuşit să fugă Cosmin Mladin, şeful traficanţilor de ţigări: "Cine l-a informat pe Mladin? Cum a putut să scape?"

Jurnalistul Dragoş Boţa, dezvăluiri despre cum a reuşit să fugă Cosmin Mladin, şeful traficanţilor de ţigări: "Cine l-a informat pe Mladin? Cum a putut să scape?"

Dragoş Boţa, jurnalist la pressalert.ro, a vorbit, marţi, în exclusivitate la Antena 3, despre cum a reuşit să fugă Cosmin Mladin, şeful traficanţilor de ţigări din vestul ţării. Acesta a fugit cu doar două ore înainte ca poliţiştii să demareze percheziţiile. S-a urcat în Ferrrari-ul său, cu mai multe pungi voluminoase în mână şi a demarat în trombă.

Jurnalistul Dragoş Boţa, dezvăluiri despre cum a reuşit să fugă Cosmin Mladin, şeful traficanţilor de ţigări: "Cine l-a informat pe Mladin? Cum a putut să scape?"
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Iul 2021   •   22:58

Percheziţiile din vestul ţării au început încă de la miezul nopţii.

Peste 90 de persoane bănuite că ar face parte dintr-un grup infracţional transfrontalier, au fost săltate de mascaţi şi duse la audieri.

Principalele acuzaţii ce li se aduc acestora sunt de trafic de ţigări şi droguri, infracţiuni care ar fi început încă din anul 2017.

Şeful traficanţilor de ţigări din vestul ţării a fugit cu doar 2 ore înainte ca poliţiştii să demareze percheziţiile

Bărbatul care era bănuit ca fiind capul reţelei a fugit de acasă cu două ore înainte ca mascaţii să ajungă la uşa sa.

Potrivit unui martor, se pare că acesta avea asupra sa, în momentul plecării, mai multe pungi voluminoase. Plecarea sa confirmă una dintre bănuielile procurorilor şi anume că grupul infracţional are de partea sa şi persoane din interiorul structurilor Inspectoratului de Poliţie Judeţeană Arad.

Avocatul celor în cauză susţine faptul că persoanele pe care le apără sunt afacerişti cinstiţi. 

În timpul verificărilor s-au produs şi erori. O cifră scrisă greşit pe mandatul de percheziţie a adus o echipă de mascaţi la uşa unui bărbat nevinovat care a fost dus la audieri degeaba.

Cele peste 150 de percheziţii ce au avut loc în nouă judeţe, reprezintă totodată şi una dintre pistele prin care continuă cercetările în cazul morţii omului de afaceri arădean, Ioan Crişan.

Acesta a fost omorât cu ajutorul unei bombe amplasate în maşină în luna mai, iar ulterior s-ar fi dovedit că omul de afaceri ar fi avut legături cu traficanţii de ţigări.

Cosmin Mladin, presupusul şef al traficului de ţigări din Arad

Acesta ar fi plecat de acasă cu două ore înainte ca mascaţii să îi bată la uşa, la volanul unui bolid de lux marca Ferrari.

Potrivit unor surse, Mladin ar fi luat cu el mai multe pungi de culoare neagră şi a plecat de acasă cu un Ferrari, în jurul orei 04.00.

La ora 06.00, mascaţii, poliţiştii şi procurorii DIICOT au dat startul unei acţiuni de amploare, în cadrul căreia au fost efectuate 157 de percheziţii într-un dosar cu un prejudiciu de 10 milioane de lire sterline (aproximativ 12 milioane de euro).

Anchetatorii aveau un mandat de aducere pe numele lui Cosmin Mladin, acesta fiind bănuit că ar fi liderul grupării care se ocupa cu traficul de ţigări în Arad.

Mai mult, numele lui a apărut şi în cadrul anchetei cu privire la asasinatul lui Ioan Crişan, omul de afaceri din Arad care a murit după ce o bombă plasată în maşina sa a explodat.

Jurnalistul Dragoș Boța, intrigat despre cum a reușit să scape Cosmin Mladin 

"Aş începe cu bomba a acestui dosar, pentru că din punctul meu de vedere, ştirea nu este că au fost descinderi, ştirea este că Cosmin Mladin, căci despre el vorbim, acel lider interlop despre care s-a mai vorbit. A plecat la 4 dimineaţa de acasă. Din informaţiile pe care le deţin, Mladin şi alţii erau filaţi, deci filajul era pe el, cum se spune. Ştim foarte bine că cei de la DOS care fac filajele, lor le este interzis să iintervină, orice s-ar întâmpla. Şi dacă văd o crimă, ei nu intervin. Trebuie să vină altă structură de Poliţie. Se pare că au plecat cei de la DOS în urmărirea lui Mladin şi l-au pierdut. Mie mi se pare aici că este o problemă gravă şi o să spun de ce avem o problemă gravă. 

"Cine l-a informat pe Mladin. Cum a putut să scape?"

 Faptul că Mladin aflat sub filaj a reușit să scape de crema Poliției Române, de elită. Faptul că Mladin aflat sub filaj, a reușit să scape de crema Poliției Române, de elită. Ni s-a spus de către reprezentanţii MAI (n.r. Ministerul Afacerilor Interne) că la Arad a fost trimisă elita Poliţiei Române.

Dacă cineva ar fi analizat cap-coadă şi ar fi luat în calcul toate varinatele de lucru, pentru că o astfel de operaţiune se planifică cu zile înainte. Întrebarea este alta: Cum a reuşit Mladin să ajungă pe Autostradă, pe centura Aradului, de acasă. De ce nu au existat echipe de intervenţie pregătite încă din noapte, să îl blocheze, pentru că aici avem o mare problemă de organizare a operaţiunii şi o altă mare problemă, poate cea mai mare, este fuga acestui individ. Faptul că a ştiut. Informaţiile mele spun că, cel puţin cu 48 de ore înainte, în lumea interlopă din Arad şi din Timişoara. Se ştia că ar urma ceva. Oamenii şi-au făcut curat, din informaţiile mele. De aceea nu s-au găsit ţigări de contrabandă niciunde", a spus jurnalistul Dragoş Boţa, marţi, în exclusivitate la Antena 3.

Citiţi şi: Şeful traficanţilor de ţigări din vestul ţării a fugit cu doar două ore înainte ca poliţiştii să demareze percheziţiile!
 

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close