Antena 3 CNN Actualitate Locale El este medicul din Craiova acuzat că a provocat moartea a patru persoane cărora le-a făcut biopsie

El este medicul din Craiova acuzat că a provocat moartea a patru persoane cărora le-a făcut biopsie

Un medic din Craiova este acuzat de ucidere din culpă, după ce i-au murit patru pacienți cărora le-a făcut biopsii. În urmă cu scurt timp, doctorul a fost plasat sub control judiciar.

El este medicul din Craiova acuzat că a provocat moartea a patru persoane cărora le-a făcut biopsie
Sursa foto: Captură video Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Apr 2023   •   17:13

Medicul Alin Demetrian, un medic cunoscut de altfel în Craiova, este acuzat că a prelevat probe biopsice, iar imediat după ce a intervenit chirurgical, patru oameni au decedat la un interval de maxim 2-3 ore.

Vorbim despre doi bărbați în vârstă de 76 și 77 de ani, femei de 64, respectiv 66 de ani.

Medicul craiovean intervenea chirurgical, în special în zonele toracice. Aceasta era, de altfel, specializarea sa.

De cele mai multe ori preleva probe, se pare, în zone puternic vascularizate, unde în mod normal nu trebuia să se intervină, de aceea s-a ajuns la astfel de tragedii.

Familiile au făcut plângere la parchet și s-au demarat cercetări. De câteva luni de zile, medicul Alin Demetrian era cercetat, iar intre timp au venit și rezultatele de la Institutul de Medicină Legală și, iată, s-au luat măsuri pentru că există probe că acești oameni au decedat după ce li s-au prelevat acele probe.

După ce a stat 24 de ore în arest, medicul Alin Demetrian va fi cercetat în continuare sub control judiciar pentru următoarele 60 de zile.

Cine este medicul Alin Demetrian

Medicul Alin Demetrian a fost managerul Spitalului de Urgentă din Craiova şi șeful Secției de Chirurgie Toracică. Este recunoscut pentru trei intervenții chirurgicale realizate în premieră națională. A studiat în spitale din marile orașe ale lumii. Este unul dintre cei mai tineri medici craioveni, care, după ce a văzut cum se lucrează în Franța, Germania, Polonia și Austria, s-a întors în cel mai mare spital din Oltenia, să facă performanță în chirurgia toracică, notează gds.ro

Citeşte şi: Medicul Gheorghe Neaţă a fost reținut după ce o femeie operată de el a murit, în Târgu Jiu | Bărbatul este judecat şi pentru că a luat mită de 13 ori

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close