Antena 3 CNN Actualitate Locale Elevul din Târgu Mureș care și-a bătut diriginta până a băgat-o în spital, exmatriculat

Elevul din Târgu Mureș care și-a bătut diriginta până a băgat-o în spital, exmatriculat

Elevul din Târgu Mureș care și-a bătut diriginta până a băgat-o în spital a fost exmatriculat. Adolescentul de 15 ani, încătușat pe holurile școlii și reținut, se va putea înscrie în toamnă la o altă unitate de învățământ.

de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Mar 2024   •   17:17

Elevul de clasa a VIII a de la cea mai bună școală din Târgu Mureș care și-a lovit cu bestialitate dirigintă a fost exmatriculat de consiliul de administrație al colegiului. S-a luat această măsură după ce profesoară a avut nevoie de 5 zile de îngrijire medicală. El se va putea reînscrie anul viitor, însă la o altă școală.

Tulburat că i se scăzuse nota la purtare, elevul a agresat verbal profesorii și a făcut un scandal monstru iar dirigintă a chemat Poliția. După ce l-au amendat, băiatul s-a reîntors la școală și a bătut cu bestialitate pe dirigintă.

"Am votat pentru exmatricularea elevului care așa cum ați văzut  a avut un comportament din punctul meu de vedere inacceptabil. În momentul în care lovești un profesor și ajungi să ameninți colegii te urci pe dulap și începi să spui profesorilor și unui director că sări pe ei cred că ai spus totul", a declarat Claudiu Maior, Membru, din partea consiliului de administrație la Colegiul național Alexandru Papiu Ilarian.

Inițial, băiatul a fost reținut pentru 24 de ore, iar mai apoi eliberat

"Și direcția pentru protecția copilului monitorizează acest caz, asistenții sociali fac un apel la mama băiatului că să respecte indicațiile pentru terapie", precizează Camelia Irimie,  purtător de cuvânt ISJ Mureș. 

"Ca urmare a incidentului violent petrecut în data de 11.03.2024, în incinta Colegiului Național "Alexandru Papiu Ilarian" din Târgu Mureș, în care a fost implicat un elev al școlii noastre, aducem la cunoștința opiniei publice faptul că, la nivelul acestei unități de învățământ, în urma cercetărilor efectuate, luând în considerare toate aspectele relevante în desfășurarea evenimentelor și ținând seama de prevederile legale, s-a luat hotărârea exmatriculării elevului cu drept de reînscriere, în anul școlar următor, în altă instituție de învățământ.

Este regretabil faptul că, Colegiul Național "Alexandru Papiu Ilarian", o școală care a avut mereu porțile deschise pentru cei care au dorit un mediu academic elevat, prietenos și incluziv, astăzi închide o ușă în fața atitudinilor lipsite de normalitatea care ar trebui să guverneze școala românească", au transmis reprezentanţii liceului. 

 

×
Parteneri
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM
x close