Antena 3 CNN Actualitate Locale Un elev din Satu Mare a fost obligat de un traficant să vândă droguri

Un elev din Satu Mare a fost obligat de un traficant să vândă droguri

Un traficant din Satu Mare a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. El vindea droguri de mare risc inclusiv prin intermediul unui elev, pe care l-a amenințat pentru a-i înapoia o presupusă datorie.

Un elev din Satu Mare a fost obligat de un traficant să vândă droguri
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Oct 2023   •   19:55

"La data de 11.10.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Satu Mare au dispus reținerea unui inculpat cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc, în formă continuată și șantaj.

Din cercetările efectuate a rezultat că pe parcursul anului 2023, inculpatul a comercializat în mod repetat, droguri de mare risc (3-CMC, cunoscut sub denumirea de cristal), inclusiv prin intermediul unui minor, elev al unui liceu din municipiul Satu Mare", a anunțat DIICOT.

Traficantul l-a amenințat în mod repetat pe minor cu exercitarea unor acte de violență pentru a-i înapoia o presupusă datorie.

"Presiunile efectuate în mod constant asupra persoanei vătămate minore i-au inspirat acesteia o stare de puternică temere observată de un profesor consilier din cadrul unității de învățământ, care a sesizat Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Satu Mare", adaugă DIICOT.

Citeşte şi: O minoră de 13 ani din Olt a ajuns la spital după ce a fumat o țigară care ar fi conţinut substanţe psihoactive

Traficant de droguri din Satu Mare, arestat preventiv

Miercuri, inculpatul a fost prins în flagrant după ce a primit, din partea unei persoane, suma de 1.500 lei pretins datorată de victima minoră. Totodată, asupra sa au mai fost găsite o cantitate de drog de mare risc (3-CMC), precum și suma de 2.000 lei. A fost ridicat și un cântar electronic de mare precizie, cu urme de substanță albă cristalină.

Joi, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Satu Mare, a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.

×
Subiecte în articol: elev Satu Mare traficant droguri
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close