Antena 3 CNN Actualitate Locale Elevul din Târgu Mureș care și-a bătut diriginta până a băgat-o în spital a fost exmatriculat

Elevul din Târgu Mureș care și-a bătut diriginta până a băgat-o în spital a fost exmatriculat

Elevul de clasa a VIII-a, din Târgu Mureș, care și-a bătut crunt diriginta pe holurile școlii a fost exmatriculat. Băiatul de 15 ani se va putea reînscrie abia în anul școlar următor, dar într-o altă instituție de învățământ.

de Cristi Georgescu    |    20 Mar 2024   •   09:33

Băiatul de 15 ani, care fusese sancționat de mai multe ori pentru comportament nepotrivit, a luat-o la bătaie pe profesoară de supărare că fusese sancționat în urma altui scandal pe care l-a făcut în școală.

Adolescentul a amenințat-o inclusiv cu moartea pe diriginta lui, iar mama acestuia era de față.

Elevul a lovit-o cu pumnii și picioarele în față și abdomen pe profesoară, chiar pe holul școlii. El s-a oprit abia în momentul în care a intervenit portarul unității de învățământ.

Ulterior, profesoara a fost transportată la spital, iar elevul a fost dus la secția de poliție. Băiatul a fost reținut pentru 24 de ore și apoi eliberat.

Unitatea de învăţământ a luat decizia de a-l exmatricula pe adolescent. El se poate reînscrie în următorul an, însă la o altă școală.

"Ca urmare a incidentului violent petrecut în data de 11.03.2024, în incinta Colegiului Național "Alexandru Papiu Ilarian" din Târgu Mureș, în care a fost implicat un elev al școlii noastre, aducem la cunoștința opiniei publice faptul că, la nivelul acestei unități de învățământ, în urma cercetărilor efectuate, luând în considerare toate aspectele relevante în desfășurarea evenimentelor și ținând seama de prevederile legale, s-a luat hotărârea exmatriculării elevului cu drept de reînscriere, în anul școlar următor, în altă instituție de învățământ.

Este regretabil faptul că, Colegiul Național "Alexandru Papiu Ilarian", o școală care a avut mereu porțile deschise pentru cei care au dorit un mediu academic elevat, prietenos și incluziv, astăzi închide o ușă în fața atitudinilor lipsite de normalitatea care ar trebui să guverneze școala românească", au transmis reprezentanţii liceului. 

×
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close