Antena 3 CNN Actualitate Locale Ei sunt Maria, Ianis și Ștefan, cei trei elevi care au salvat un bărbat aflat în stop cardio-respirator, pe stradă în Vaslui

Ei sunt Maria, Ianis și Ștefan, cei trei elevi care au salvat un bărbat aflat în stop cardio-respirator, pe stradă în Vaslui

Maria, Ianis și Ștefan sunt cei trei elevi din Vaslui, aflați în clasele a X-a și a XI-a, care au salvat un bărbat după ce acesta a făcut infarct pe stradă.

Ei sunt Maria, Ianis și Ștefan, cei trei elevi care au salvat un bărbat aflat în stop cardio-respirator, pe stradă în Vaslui
Sursa foto: ISU Vaslui
de Ioana Mircea    |    09 Ian 2024   •   22:06

Maria Ignat Ianis Bologa și Ștefan Gherghe sunt elevi în clasele a X-a, respectiv a XI-a la cadrul Liceului Teoretic ”Mihail Kogălniceanu” din Vaslui.

Cei trei au devenit voluntari SMURD în anul 2023, iar astăzi au salvat viața unui bărbat care a suferit un infarct miocardic, în plină stradă.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

”Elevii au relatat dispecerului de serviciu că bărbatul se află în stop cardio-respirator, la fața locului fiind trimis de urgență echipajul și ambulanța SMURD pentru terapie intensivă mobilă (TIM). Așa cum au învățat la cursurile de prim ajutor, cei trei voluntari SMURD au început manevrele de resuscitare și au continuat până la sosirea ambulanței TIM.

Citește și: Un bărbat care a făcut infarct, salvat de trei elevi, voluntari la SMURD Vaslui

În cel mai scurt timp posibil, ambulanța SMURD a ajuns la fața locului, echipajul continuând manevrele de resuscitare. După ce a fost stabilizat, bărbatul a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui”, a transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență Vaslui.

În prezent, pacientul care a suferit infarctul este internat la Terapie Intensivă.

×
Subiecte în articol: infarct Vaslui elevi SMURD
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close