Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Un bărbat care a făcut infarct, salvat de trei elevi, voluntari la SMURD Vaslui

Un bărbat care a făcut infarct, salvat de trei elevi, voluntari la SMURD Vaslui

Un bărbat de 62 de ani, care a făcut infarct și a căzut pe o stradă din Vaslui, a fost salvat de trei elevi, voluntari la SMURD. Până la sosirea ambulanței, cei trei au resuscitat victima.

Un bărbat care a făcut infarct, salvat de trei elevi, voluntari la SMURD Vaslui
de Georgiana Adam    |    09 Ian 2024   •   20:20

Reprezentanții ISU Vaslui spun că cei trei elevi au văzut când bărbatul a căzut, au traversat imediat strada, au evaluat victima și au început să îi acorde primul ajutor, concomitent apelând și 112.

”Elevii au relatat dispecerului de serviciu că bărbatul se află în stop cardiorespirator, la fața locului fiind trimis de urgență echipajul și ambulanța SMURD pentru terapie intensivă mobilă (TIM). Așa cum au învățat la cursurile de prim ajutor, cei trei voluntari SMURD au început manevrele de resuscitare și au continuat până la sosirea ambulanței TIM. În cel mai scurt timp posibil, ambulanța SMURD a ajuns la fața locului, echipajul continuând manevrele de resuscitare. După ce a fost stabilizat, bărbatul a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui”, precizează ISU Valsui.

Maria Ignat (16 ani), Ianis Bologa (17 ani) și Ștefan Gherghe sunt elevi în clasele a X-a, respectiv a XI-a la cadrul Liceului Teoretic ”Mihail Kogălniceanu”. Ei au devenit voluntari SMURD în anul 2023.

„Chiar dacă cei trei elevi aveau emoții și se temeau să nu fi greșit în vreun mod (reacție firească, având în vedere că aceasta a fost prima intervenție într-o situație de urgență reală), doctorul coordonator de pe ambulanța SMURD a fost încântat de intervenția tinerilor salvatori, medicul declarând că ”, mai spun cei de la ISU.

În prezent, pacientul este internat la Terapie Intensivă.

×
Subiecte în articol: infarct elevi voluntari smurd Vaslui
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close