Antena 3 CNN Actualitate Locale Elevii din Giurgiu, obligaţi să facă şcoală online din cauza unei avarii majore

Elevii din Giurgiu, obligaţi să facă şcoală online din cauza unei avarii majore

Mii de elevi din Giurgiu sunt nevoiţi să înveţe în sistem online, pentru că şcolile nu sunt încălzite. Vorbim de cel puţin o săptămână în care elevii vor fi nevoiţi să înveţe de acasă, a anunţat Inspectoratul Şcolar Judeţean.

Elevii din Giurgiu, obligaţi să facă şcoală online din cauza unei avarii majore
Sursa foto: Antena 3
de Iulia Gorgorin    |    03 Ian 2022   •   13:04

În Giurgiu, toate şcolile rămân închise, după vacanţa de iarnă, pentru că Primăria nu are bani de încălzire.

Mii de elevi din Giurgiu vor rămâne acasă până pe 9 ianuarie

"În data de 31 decembrie, Consiliul Local al municipiului Giurgiu ne-a informat printr-o adresă oficială, că, din cauza dificultăţilor financiare, începând cu data de 3 ianuarie şi până la 9 ianuarie 2022, nu poate fi furnizat agent termic în unităţile de învăţământ din judeţul Giurgiu. Este vorba despre elevii de la învăţământul gimnazial, profesional. Doar ei sunt în activitate la şcoală în această perioadă. Preşcolarii şi învăţământul primar sunt în vacanţă şi sunt 6.344 de elevi aflaţi în această situaţie, de a desfăşura cursurile în sistem online", a anunţat Geta Ştefănescu, purtător de cuvânt ISJ Giurgiu, luni, în exclusivitate la Antena 3.

Nici elevii din Motru nu au putut să se întoarcă în bănci astăzi

Întreg oraşul, inclusiv şcolile, au rămas fără căldură şi apă caldă, din cauza unei avarii majore la reţeaua de termoficare.

Elevii învaţă online, pentru că în şcoli este frig, iar autorităţile au convocat o şedinţă de urgenţă în această dimineaţă pentru a căuta rezolvarea.

Oamenii, rămaşi fără apă caldă şi căldură de trei zile, au ajuns la un grad de disperare atât de mare încât a fost chemat şi un preot să sfinţească locul unde s-a produs avaria.

Cosmin Morega, primarul din Motru a intervenit prin telefon la Antena 3, unde a vorbit despre preotul care a sfințit instalațiile uzinei care trebuia să asigure apa caldă și căldura în orașul Motru.

Din păcate, rezolvarea nu a fost găsită, iar 15.000 de oameni tremură de frig.

Citiţi şi: 15.000 de oameni stau în frig de trei zile! Reacția primarului din Motru despre preotul care a sfințit locul avariei
 

 

×
Subiecte în articol: elevi Giurgiu avarie scoala online
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close