Antena 3 CNN Actualitate Locale Exclusiv! Apelul lansat de Antena 3 pentru salvarea bibliotecii din Craiova a mobilizat mii de oameni

Exclusiv! Apelul lansat de Antena 3 pentru salvarea bibliotecii din Craiova a mobilizat mii de oameni

Abandonat de ani întregi de autorităţi, Colegiul Carol I din Craiova a ajuns o ruină între zidurile căreia se află zeci de mii de cărţi rare, pe care nimeni nu s-a gândit să le conserve. Apelul lansat de Antena 3 pentru salvarea bibiotecii, dar şi pentru punerea în siguranţă a elevilor într-o clădire care riscă să se prăbuşească a mobilizat mii de oameni pe reţelele de socializare. După apel, au venit şi primele măsuri.

Exclusiv! Apelul lansat de Antena 3 pentru salvarea bibliotecii din Craiova a mobilizat mii de oameni
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
31 Ian 2020   •   17:36

În urmă cu două săptămâni, o echipă Antena 3 a intrat în clădirea abandonată a Colegiului Carol I din Craiova. În biblioteca plină de praf şi de bucăţi de tecuială care cad din tavan am găsit zeci de mii de cărţi rare.

Trei mii sunt volume de patrimoniu care riscă să se piardă dacă nu sunt salvate.

Indiferenţa autorităţilor a declanşat o mobilizare incredibilă pe reţelele de socializare. Mii de oameni şi-au dat mâna într-o campanie de salvare a Colegiului şi au grăbit primele măsuri.

''Cărţile vor fi mutate din corpul central, din bibliotecă, de la demisol, in alte sali din cadrul şcolii noastre. Primăria şi Consiliul Local ne vor pune la dispoziţie alte spaţii pentru ceea ce va fi necesar să ducem acolo'', a declarat Cristian Stăiculescu, directorul Colegiului Carol I din Craiova.

Clădirea este un pericol şi pentru elevi, şi pentru trecători. Corpul central s-ar putea prăbuşi la un cutremur.

Compania Naţională de Investiţii a promis 30 de milioane de euro pentru reabilitarea clădirii istorice. Se aşteaptă acum o hotărâre de guvern care să permită începerea achiziţiilor publice.

Apelul lansat de Antena 3 pentru salvarea bibiotecii din Craiova a mobilizat mii de oameni

Citiţi şi: Oamenii din Craiova, puşi zilnic în pericol! Cea mai mare bibliotecă şcolară din România riscă să se prăbuşească

 

 

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close