Antena 3 CNN Actualitate Locale Ministrul Sănătății: cel puțin 1.000 de persoane asimptomatice pot transmite acum virusul în Suceava

Ministrul Sănătății: cel puțin 1.000 de persoane asimptomatice pot transmite acum virusul în Suceava

La întrebarea realizatorului Mihai Gâdea dacă se încearcă o mușamalizare a cazurilor de la Suceava, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a declarat că nu se încearcă nicio mușamalizare, însă nerespectarea măsurilor pentru prevenirea coronavirusului au dus în punctul în care ne aflăm acum.

Ministrul Sănătății: cel puțin 1.000 de persoane asimptomatice pot transmite acum virusul în Suceava
Sursa foto: Antena3
31 Mar 2020   •   12:10

”S-au oprit toate în loc la Suceava. Au fost la un moment dat niște pacienți care nu au respectat niște reguli de izolare și toate acestea au dus la situația pe care o avem astăzi”, a spus Tătaru.

”Când am plecat de la Suceava, am analizat împreună cu cei cu care eram în echipă, de la Universitatea din Iași, de la DSP-ul din Iași, de la SMURD-ul din Iași și am plecat cu decizia de a propune această măsură în funcție de evoluția în timp a ultimelor zile”, a adăugat.

”Am cerut, totodată, să avem orice necropsie făcută și recoltat proba de la orice decedat din municipiul Suceava, pentru a face o imagine corectă a ceea ce se întâmplă acolo. La modul cum se transmite, există cel puțin 1000 de persoane care pot transmite, asimptomatice, în Suceava!, a spus ministrul Sănătății pentru Antena3.

×
Subiecte în articol: Suceava asimptomatic
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close