Antena 3 CNN Actualitate Locale Expertiza tehnică după accidentul de la cariera Jilț a fost finalizată: ”Mortul este de vină”

Expertiza tehnică după accidentul de la cariera Jilț a fost finalizată: ”Mortul este de vină”

Șoferul vehiculului implicat în tragicul accident de la cariera Jilț a fost găsit vinovat, după finalizarea expertizei tehnice. Trei mineri și-au pierdut viața, iar alți zece au fost răniți.

de Gabriela Mladin    |    25 Iul 2023   •   13:48

După șapte luni de la producerea accidentului colectiv de muncă de la cariera Jilț Sud a Complexului Energetic Oltenia, în care trei angajați au murit, iar alți zece au suferit leziuni grave, a fost finalizată expertiza tehnică, dispusă de procurori.

Expertul a stabilit că autoutilitara care îi transporta pe mineri în interiorul carierei se deplasa cu viteză și că starea tehnică a mașinii nu era conformă. În plus, drumul din interiorul carierei nu era întreținut corespunzător.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Conform expertului, șoferul putea evita răsturnarea mașinii dacă ar fi avut cuplată cutia de viteze într-o treaptă superioră și ar fi acționat ușor frâna de serviciu. Însă, anvelopele mașinii erau uzate, iar drumul era impracticabil.

Expertul tehnic mai susține că transportul persoanelor în autoutilitara care s-a răsturnat s-a făcut fără respectarea normelor din domeniu, deoarece în același spațiu erau transportate și alte materiale, vinovați fiind șoferul mașinii și persoanele responsabile din cadrul carierei Jilț Sud.

Până acum, procurorii Parchetului din Motru nu au pus nicio persoană sub acuzație, cercetările fiind tot asupra faptei.

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close