Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Bilanțul accidentului de la Complexul Energetic Oltenia: trei mineri au murit, iar alţi zece au ajuns la spital

Bilanțul accidentului de la Complexul Energetic Oltenia: trei mineri au murit, iar alţi zece au ajuns la spital

Trei oameni au murit și 10 au fost răniți la Complexul Energetic Oltenia, unde o mașină care transporta muncitori s-a răsturnat chiar în cariera minieră.

Bilanțul accidentului de la Complexul Energetic Oltenia: trei mineri au murit, iar alţi zece au ajuns la spital
Sursa foto: Captură video Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Ian 2023   •   18:32

Totul s-a petrecut în jurul orei 13:00 atunci când mai mulți muncitori ai Complexului Energetic Oltenia s-ar fi urcat într-un utilaj de transport marfă, încercând să ajungă la sediul complexului.

În momentul în care utilajul a trecut peste un pod a pierdut direcția și s-a răsturnat peste transportor. La fața locului s-a activat planul roșu de urgență.

La misiune au intervenit două elicoptere SMURD, trei ambulanțe SMURD, două autospeciale pentru descarcerare, o autospecială pentru transport victime multiple din cadrul ISU Gorj și opt ambulanțe din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Gorj.

Bilanțul accidentului de la Mătăsari: trei persoane au murit, 10 au ajuns la spital

În momentul în care au ajuns la fața locului, medicii au constatat decesul a trei mineri.

Alte 10 persoane au fost trimise către spitalele apropiate, având răni minore.

Două persoane au fost preluate de către elicopterele SMURD și au fost transportate la Spitalul din Municipiul Craiova, trei persoane au fost transportate cu ambulanțele la Spitalul Motru și alte cinci persoane au ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului din Tg-Jiu.

Din primele informații se pare că utilajul rămăsese fără frâne, însă acest lucru trebuie să fie stabilit și de anchetatori, care în zilele următoare vor porni o anchetă în acest caz.

CE Oltenia, despre accidentul de la Jilț Sud: "Mașina a derapat pe pod și a căzut peste transportor"

Complexul Energetic Oltenia arată că autovehiculul implicat în accidentul de la carierei Jilț Sud a derapat pe pod și a căzut peste transportor. Evenimentul a fost comunicat organelor abilitate pentru a fi cercetate, transmite CEO.

Potrivit unui comunicat al CE Oltenia, marți, în jurul orei 13.00, în perimetrul carierei Jilț Sud, personalul care a participat la intervenția mecanică la Excavatorul 1400-05 a urcat într-un mijloc auto pentru a se deplasa la sediu.

„În timpul coborârii pe o pantă, înaintea podului de traversare a transportatorului cu banda T 204, autovehiculul a derapat pe pod și a căzut peste transportor, impactul soldându-se cu 16 victime. Printre acestea se numără 14 salariați ai CE Oltenia, din care 3 au decedat”, se arată în comunicat.

Evenimentul a fost comunicat organelor abilitate pentru a fi cercetate și stabilite cu exactitate cauzele și împrejurările producerii acestuia, a precizat compania.

×
Subiecte în articol: Mătăsari Dosarul Mineriadei accident
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close