Antena 3 CNN Actualitate Locale Bucureștenii plătesc ca să stea în frig. Facturile pentru căldură i-au șocat

Bucureștenii plătesc ca să stea în frig. Facturile pentru căldură i-au șocat

Bucureștenii plătesc scump căldura lipsă din calorifere. Spre exemplu, locuitorii unui bloc din Capitală racordat la sistemul centralizat de încălzire nu au căldură de mai bine de două săptămâni şi, cu toate acestea, facturile pe luna decembrie ajung şi la aproape 600 de lei. Este a patra iarnă la rând pe care oamenii o petrec în frig.

de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Ian 2024   •   19:07

Bucureștenii au răsuflat ușurați că luna decembrie s-a încheiat fără prea multe zile în care temperaturile  au scăzut sub pragul de îngheț. Astfel, au putut suporta și lipsa căldurii de la caloriferele din propriile case. 

Oamenii s-au gândit că odată ce apa din calorifere a fost rece, facturile pe care le vor primi vor reflecta acest lucru. Șocul a venit în luna ianuarie. Pentru un apartament de două camere, pe lista de la întreținere, era trecută suma de 600 de lei. 

Adevărata problemă va apărea abia la facturile din luna ianuarie, când temperaturile din Capitală au scăzut până la -10 grade Celsius. 

Citește și: Lista cu blocurile din Sectorul 4 care vor avea panouri fotovoltaice | Peste 200 de imobile vor beneficia de acest privilegiu

Acum trei ani și jumătate, principala promisiune din campania electorală a lui Nicușor Dan era aceea că toți locuitorii Capitalei vor avea apă caldă și căldură, iar în primii trei ani de mandat, edilul va înlocui 300 de kilometri de rețea principală de termoficare, ceea ce ar fi însemnat 100 de kilometri pe an.

Dacă tragem linie, este deja a patra iarnă pe care bucureștenii o petrec în frig. Din totalul de o mie de kilometri de rețea primară din Capitală, în jur de 150 de kilometri au o vechime mai mică de zece ani. 

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close