Antena 3 CNN Actualitate Locale Lista cu blocurile din Sectorul 4 care vor avea panouri fotovoltaice | Peste 200 de imobile vor beneficia de acest privilegiu

Lista cu blocurile din Sectorul 4 care vor avea panouri fotovoltaice | Peste 200 de imobile vor beneficia de acest privilegiu

Primăria Sectorului 4 din București a început montarea panourilor fotovoltaice pe blocurile reabilitate prin PNRR. Datorită acestei tehnologii, facturile la electricitate pentru spațiile comune ar putea fi acoperite în totalitate.

Lista cu blocurile din Sectorul 4 care vor avea panouri fotovoltaice | Peste 200 de imobile vor beneficia de acest privilegiu
Sursa foto: Primăria Sector 4
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Ian 2024   •   09:29

Într-o postare pe pagina de Facebook, Primăria Sectorului 4 le-a transmis cetățenilor că se montează panouri fotovoltaice pe blocurile care au fost reabilitate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

"Se montează panouri fotovoltaice la blocurile din sectorul 4 reabilitate prin PNRR, mai ales că vremea o permite!

Grație acestei tehnologii, facturile la electricitate emise pentru spațiile comune, cum ar fi liftul ori casa scărilor, ar putea fi acoperite în totalitate.

Sectorul 4 va exploata la maximum această sursă de energie verde și absolut gratuită", transmit autoritățile. 

Lista blocurilor pe care vor fi montate panouri fotovoltaice 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Folosirea energiei solare a revoluționat piața producției de electricitate în ultimele decenii. Panourile fotovoltaice au devenit extrem de populare în mediile de afaceri, sunt folosite de guvernele lumii și de proprietarii de case. Investiția în producția de „energie verde” reprezintă un pas important spre independența energetică.

Totodată, mai înseamnă economii semnificative în conturi, dar și o soluție viabilă pentru a proteja mediul înconjurător.

Beneficii ale panourilor fotovoltaice

 1. Sustenabilitatea – panourile fotovoltaice sunt un sistem de producție a energiei practic și ecologic, prietenos cu mediul, care protejează natura și previne încălzirea globală. Acestea nu degajează gaze cu efect de seră și nici nu conțin substanțe toxice nocive pentru natură. 

 2. Controlul costurilor – în condițiile actuale de volatilitate maximă pe piața energiei clasice când costurile de tranzacționare se modifică dramatic de la un an la altul, panourile fotovoltaice oferă stabilitate și predictibilitate în ceea ce privește factura consumului de energie. 

3. Reducerea costurilor – utilizarea panourilor fotovoltaice duce la o reducere a costurilor cu energia cu până la 65-70% asta chiar dacă investiția inițială poate fi considerată a fi una consistentă. Aceste sume însă sunt recuperate în timp destul de rapid, într-o perioada de până la 7 ani, în funcție de valoare și respectiv capacitatea de producție. 

4. Reducerea dependenței față de furnizori – panourile fotovoltaice aduc pe lângă energie verde, independență față de furnizorii care își țin consumatorii captivi. Producătorul de energie provenită de la panourile fotovoltaice scapă de grija consumului și mai ales a facturii aferente pentru că acum dispune de propria energie pe care o poate direcționa, în caz de surplus, înapoi în sistemul național în calitate de prosumator. 

5. Eficientă energetică – soarele, singura resursă necesară funcționarii panourilor fotovoltaice este inepuizabil și, prin urmare, producția de energie poate avea continuitate. Datorită tehnologiilor performante, panourile fotovoltaice pot funcționa chiar și atunci când este înnorat, în zilele mohorâte de iarnă. În plus, resursa solară este gratuită. 

 6. Costuri reduse de întreținere – odată instalat, sistemul de panouri fotovoltaice necesită întreținere minimă deoarece nu are componente care se mișcă sau care sunt utilizate intens. Invertorul este singură piesă care necesită atenție după primii 5-10 ani de funcționare, însă panourile în sine au nevoie doar de o curățare anuală, operațiune care nu este nici dificilă și nici scumpă. 

 

 

 

×
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close