Antena 3 CNN Actualitate Locale Familie ajunsă la Urgențe, după ce mama a dat cu insecticid împotriva puricilor în cameră, în Iași

Familie ajunsă la Urgențe, după ce mama a dat cu insecticid împotriva puricilor în cameră, în Iași

Patru copii și mama lor au ajuns, ieri, la Urgențe, în Iași, cu intoxicație acută cu insecticid, după ce femeia a dat în cameră cu o soluție împotriva puricilor.

de Gigi Cojocaru    |    Ioana Mircea    |    11 Oct 2023   •   15:03

Trei băieței și o fetiță, cu vârste de 1 an, 4 ani, 5 ani și 9 ani, dar și mama lor au ajuns ieri în cadrul Unității de Primiri Urgențe din Iași cu intoxicație cu insecticid.

Trei dintre copii prezentau semne și simptome de intoxicație cu insecticid organofosforat, mai exact vărsături, pupile miotice, după expunerea accidentală în atmosfera din camera în care mama a stropit cu insecticid împotriva puricilor, seara înainte de culcare, fără aerisire ulterioară.

Copilul în vârstă de un an nu a fost expus la substanțele toxice, fiind repartizat în altă cameră.

Citește și: O femeie a murit, iar un bărbat este în stare gravă, după ce s-au intoxicat într-un beci unde fermenta mustul, în Tulcea

Personalul medical le-a administrat celorlalți copii perfuzii și ulterior au fost stabilizați. Evoluția a fost bună, în prezent aceștia fiind în compartimentul de Toxicologie, sub supravegherea echipei medicale.

×
Subiecte în articol: intoxicatie Iași
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close