Antena 3 CNN Actualitate Locale Femeie cu o greutate de 250 de kilograme, lăsată să aștepte ore întregi într-o autospecială ISU. Spitalele au refuzat să o primească

Femeie cu o greutate de 250 de kilograme, lăsată să aștepte ore întregi într-o autospecială ISU. Spitalele au refuzat să o primească

Familia unei femei din Botoșani, care cântărește aproape 250 de kilograme, acuză mai multe spitale că au refuzat să o primească, după ce a căzut în casă și s-a lovit.

Femeie cu o greutate de 250 de kilograme, lăsată să aștepte ore întregi într-o autospecială ISU. Spitalele au refuzat să o primească
Sursa foto: Getty images / hxdbzxy
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Apr 2023   •   19:12

Potrivit membrilor familiei, femeia care cântărește aproximativ 250 de kilograme a căzut în casă și s-a lovit puternic la genunchi, ulterior având nevoie de îngrijiri medicale.

Familia femeii a declarat, pentru monitorulbt.ro, că pacienta a fost ţinută mai bine de patru ore într-o autospecială de transport victime multiple a ISU Botoşani, întrucât Spitalul din Dorohoi a refuzat să o primească, din cauza lipsei unui pat care să-i poată susţine greutatea.

Mai mult, nici alte unități medicale nu au dorit să o primească pe femeie și să-i acorde îngrijirile necesare.

La insistențele familiei, femeia în vârstă de 59 de ani a fost primită la Spitalul din Dorohoi, acolo unde a fost așezată pe două saltele puse pe jos.

Citește și: Brazii plantați la o distanță mică de gard, motiv de ceartă între doi vecini din Sinaia. Ce au decis judecătorii

Managerul Spitalului Municipal Dorohoi, Valerian Andrieş, a declarat, duminică, pentru News.ro, că femeia a fost adusă de ISU Botoşani, în urmă cu două zile, la spital.

Medicii de aici au încercat să o transfere la Spitalul Judeţean din Botoşani sau la cel din Suceava, dar au fost refuzaţi. 

”Este vorba despre o pacientă care acum două zile a venit la noi. Are 59 de ani şi aproximativ 250 de kilograme. A fost adusă de ISU cu autospeciala de victime multiple. A venit cu un traumatism genunchi bilateral. S-a încercat transferul la Spitalele Judeţene din Botoşani sau Suceava, dar nu s-a reuşit pentru că nu au aparatură medicală. Noi avem şi CT şi radiologie, dar nu susţine greutatea”, a declarat Valerian Andrieş, care este şi medic chirurg.

Managerul Spitalului din Dorohoi a format o comisie de medici care a stabilit ca femeia să rămână în unitatea medicală, pentru investigații.

De asemenea, spitalul a achiziționat, de la o societate privată, un pat capabil să susțină greutatea femeii.

”Noi am achiziţionat un pat special care să susţină pacienta. În 2 ore am reuşit să îl aducem de la Dorohoi de la un privat care face paturi pentru asemenea problemă. Evoluţia pacientei este bună, e stabilă.

Mobilitatea genunchilor este bine, evoluţia este bună, sperăm să avem şi această investigaţie, să găsim CT-ul”, a mai declarat managerul Spitalului Municipal Dorohoi, potrivit ziare.com.

×
Subiecte în articol: obezitate Botoșani spital
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close