Antena 3 CNN Actualitate Locale Femeia de peste 250 de kilograme, care a fost plimbată între mai multe spitale, a murit. Ce spun medicii

Femeia de peste 250 de kilograme, care a fost plimbată între mai multe spitale, a murit. Ce spun medicii

Femeia din Botoșani, cu greutatea de peste 250 de kilograme, care a fost lăsată să aștepte ore întregi într-o autospecială ISU și a fost plimbată între mai multe spitale, a decedat.

de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Apr 2023   •   11:29

În urmă cu trei zile, femeia cu greutatea de peste 250 de kilograme a fost transferată de la Dorohoi și a fost internată în Secția medicală II a Spitalului Județean din Botoșani.

Cu toate acestea, starea femeii s-a înrăutățit, iar în cursul nopții de marți spre miercuri, a fost transferată la Terapie Intensivă.

Ulterior, femeia a intrat în stop cardio-respirator, iar eforturile medicilor au fost în zadar.

"Starea pacientei a fost una foarte gravă din momentul admiterii în secția noastră. A ajuns la noi cu insuficienţă multiplă de organ. Starea ei a fost cauzată de complicațiile pe care le aduce obezitatea morbidă.

Citește și: Femeie cu o greutate de 250 de kilograme, lăsată să aștepte ore întregi într-o autospecială ISU. Spitalele au refuzat să o primească

Din păcate, în cursul nopții s-a instalat un stop cardiocirculator, iar în ciuda terapiei suportive maximale, nu a răspuns la manevrele de resuscitare", a precizat medicul primar de anestezie şi terapie intensivă Claudia Malancea, şef al ATI din cadrul Spitalului Judeţean.

Înainte de a ajunge la Dorohoi, femeia a fost refuzată, din cauza greutății sale, de trei spitale, fiind lăsată să aștepte ore întregi într-o autospecială ISU.

Potrivit medicilor, satarea pacientei s-a degradat din cauza deplasării către unitățile medicale, dar și din cauza stratului de grăsime care i-a afectat organele.

×
Subiecte în articol: Botoșani femeie obezitate a murit
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close