Antena 3 CNN Actualitate Locale O femeie din Iași a ajuns să plătească factura la apă pentru întreg blocul | Motivul pentru care a ajuns în această situație: ”Ne-au precizat că așa este legea și nu au ce face”

O femeie din Iași a ajuns să plătească factura la apă pentru întreg blocul | Motivul pentru care a ajuns în această situație: ”Ne-au precizat că așa este legea și nu au ce face”

O femeie din Iași se află în situația în care trebuie să plătească factura la apă pentru tot blocul.

O femeie din Iași a ajuns să plătească factura la apă pentru întreg blocul | Motivul pentru care a ajuns în această situație: ”Ne-au precizat că așa este legea și nu au ce face”
Sursa foto: Getty Images | miniseries
de Georgiana Adam    |    12 Mar 2024   •   20:09

Maria locuieşte în comuna Cotnari, județul Iași. De câteva luni bune, femeia plătește lunar factura la apă pentru toți vecinii din bloc.

Totul a pornit de la o greșeală făcută în urmă cu 10 ani. Mai exact, pe atunci, furnizorul de apă a montat un singur apometru pentru tot imobilul.

La momentul respectiv nu exista un administrator care să gestioneze situația, astfel că Maria a acceptat să-și asume această responsabilitate și a semnat contractul pe numele ei.

Acum, Maria ia în calcul să renunțe la contract și să-și facă unul individual pentru apartamentul, însă există o problemă: furnizorul spune că poate face acest lucru doar dacă şi ceilalţi locatari îşi instalează apometre.

Mai mult decât atât, vecinii acesteia nu vor să audă de această idee, iar de câteva luni nu mai plătesc întreținerea. În aceste condiții, femeia e nevoită să plătească pentru toată lumea.

”Eu locuiesc la un bloc din comuna Cotnari de lângă grădiniță, iar în urmă cu 10 ani, cei de la ApaVital au hotărât să instaleze un singur apometru pe tot imobilul. Ne-au precizat că așa este legea și nu au ce face. Când s-a făcut instalarea, mi-am luat angajamentul să semnez contractul pe numele meu, fiindcă noi nu avem asociație de proprietari, este un bloc mic, de 2 etaje, cu 12 apartamente. Eu, timp de 10 ani, am primit factura pentru tot blocul și primeam de la fiecare familie citirea de la apometre și calculam cât trebuie să plătească. Pentru treaba asta nu m-a plătit nimeni, dar trebuia să o facă cineva.

Totuși, eu calculam toate indexurile, iar diferența care rămânea o treceam la pierderi și împărțeam la restul locatarilor. Timp de 10 ani am lucrat în folosul tuturor, iar acum mă consideră vinovată. Venea, uneori, 3 mc pierdere, uneori 5-6, depinde. Însă, din noiembrie 2023, un vecin a spus că eu pun aceste pierderi de la mine ca să mai iau bani și ne-am certat. Din decembrie 2023, am plătit doar eu factura la apă pentru tot blocul, câte 600 de lei”, a declarat Maria pentru BZI.ro.

×
Subiecte în articol: factură întreţinere femeie Iași
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close