Antena 3 CNN Economic Românii sufocați de facturi, record la întreținere. Oamenii se plâng că plătesc și cu 50% mai mult

Românii sufocați de facturi, record la întreținere. Oamenii se plâng că plătesc și cu 50% mai mult

Facturile la întreţinere au redevenit un coşmar pentru mulţi români de când tarifele la gigacalorie au fost majorate. Oamenii se plâng că au plătit pentru luna decembrie şi cu 50% mai mult faţă de luna anterioară.

Românii sufocați de facturi, record la întreținere. Oamenii se plâng că plătesc și cu 50% mai mult
Sursa foto: Hepta | Utrecht Robin/ABACA
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Feb 2024   •   19:26

Răcirea vremii şi majorarea costului pentru gigacalorie a făcut ca preţul facturii la întreţinere să crească neaşteptat de mult pentru românii din Oradea.

Oamenii se plâng că au plătit facturi și cu 50% mai pari pentru luna decembrie față de luna precedentă. "Pentru un apartament cu trei camere am plătit peste 900 de lei, față de noiembrie cu 50% mai mult", a spus un localnic.

În această marieră, oamenii spun că nu pot ţine pasul cu majorările de preţuri. "Nu ne permitem să închidem căldura că avem copii. După dăm banii pe medicamente", a spus altcineva.

Reprezentanţii companiei de termoficare susțin că e normala diferență uriașă de costuri între lunile noiembrie și decembrie, deoarece temperaturile de afara sunt cele care influențează preturile.

"Creșterea facturilor pentru decembrie e dată doar de scăderea temperaturii exterioare" a spus Călin Ungur, director general Termoficare Oradea.

×
Subiecte în articol: facturi factură întreţinere
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close