Antena 3 CNN Actualitate Locale "Mi-a sucit minţile" | O femeie cere în instanţă ca fostul iubit să îi returneze banii trimişi timp de patru ani din străinătate

"Mi-a sucit minţile" | O femeie cere în instanţă ca fostul iubit să îi returneze banii trimişi timp de patru ani din străinătate

Proces mai puţin obișnuit la instanța de judecată din Alba. O femeie care lucrează în străinătate cere în justiție obligarea unui bărbat pe care îl credea iubitul său să îi restituie suma pe care i-a trimis-o timp de 4 ani.

"Mi-a sucit minţile" | O femeie cere în instanţă ca fostul iubit să îi returneze banii trimişi timp de patru ani din străinătate
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Mai 2023   •   11:09

Femeia a susținut că, pe parcursul a circa 4 ani, i-a trimis bărbatului numeroase sume de bani, după ce „i-a spus constant că o iubeşte, se arăta preocupat de starea sa de sănătate, o asigura continuu de iubirea sa şi de autenticitatea sentimentelor sale”.

„Nu am avut intenţia de a-l gratifica pe pârât cu sumele mai sus menţionate. Din discuţiile purtate prin intermediul reţelelor de socializare rezultă că îmi cerea constant diverse sume de bani, fie cu titlu de împrumut, fie pentru a cumpăra obiecte pentru casă, fie, pur şi simplu, pentru că avea nevoie.

Îmi spunea ce face cu banii trimişi, respectiv renovări la casa dânsului: geamuri, uşi, parchet, zugrăvit, trimiţând şi poze în acest sens, pentru a-i dovedi ce a făcut cu banii. I-am trimis bani în ideea unui viitor comun”, a afirmat femeia în acțiunea civilă depusă la Judecătoria Câmpeni.

Citeşte şi: Un bărbat a înșelat 15 femei, care i-au dat sume uriașe de bani | Nicolae Mola și-a "înmormântat" mama în viață pe banii victimei sale

Suma pe care femeia o cere înapoi este de 13.800 de euro. Bărbatul însă a respins toate afirmaţiile femeii şi a susţinut că nu au avut nicio relaţie de iubire. A negat investiţiile făcute cu banii dați de femeie, precum și faptul că i-ar fi spus „ce-i al meu e şi al tău”.

„Atitudinea nesinceră a pârâtului este contrazisă flagrant de discuţiile purtate pe messenger. Pârâtul îi spune constant că o iubeşte, se arată preocupat de starea sa de sănătate, o asigură continuu de iubirea sa şi de autenticitatea sentimentelor sale, pentru ca, în acest fel, să obţină bani de la reclamantă.

Sub imperiul promisiunilor pârâtului şi al sentimentelor declarate, intimata a înţeles să trimită sumele de bani, în speranţa alimentată de pârât că vor avea un viitor împreună.

Citeşte şi: Metoda jenantă prin care doi români furau bani din bancomate în Italia. Cum acționau ca să sperie victimele

Evident, nu a putut crede că pârâtul o minte, câtă vreme acesta îi spunea mereu ce face cu banii, că investeşte în imobil tocmai pentru a avea unde să locuiască împreună”, se mai susține în acțiune, potrivit motivărilor publicate de instanțe pe rejust.ro, citat de Adevărul.ro.

Nu a dovedit încheierea unui contract de împrumut

Reclamanta a mai spus că nu i-ar fi trimis peste 10.000 euro, dacă relaţia nu era una serioasă și a dovedit afirmațiile bărbatului prin depunerea la dosar a convorbirilor purtate de-a lungul anilor prin intermediul rețelelor de socializare.

Judecătoria Câmpeni i-a dat dreptate femeii, dar în apel, la Tribunalul Alba, acțiunea acesteia a fost respinsă.

Citeşte şi: O femeie și-a urmărit soțul cu o aplicație, ca să vadă dacă a luat copiii de la grădiniță. L-a lovit cu maşina când a aflat ce făcea de fapt

„Transferurile bancare efectuate pe numele apelantului nu pot constitui o probă suficientă pentru dovedirea contractului de împrumut, cu atât mai mult cu cât sumele virate sunt cuprinse între 50 şi 300 de euro, au fost trimise pe parcursul a mai mulţi ani  şi nu cuprind nicio referinţă cu privire la natura sumelor virate. 

Deoarece în speţă nu a fost dovedită încheierea unui contract de împrumut între părţi, Tribunalul, va admite apelul declarat, va schimba în parte sentinţa atacată şi rejudecând în aceste limite va respinge cererea de chemare în judecată formulată de reclamantă”, se precizează în hotărârea Tribunalului Alba, din 20 aprilie 2023.

Femeia care se consideră păgubită mai poate formula recurs la Curtea de Apel Alba Iulia.

×
Subiecte în articol: bani femeie strainatate Alba
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close