Antena 3 CNN Actualitate Locale O femeie operată de medicul din Craiova, acuzat că provocat moartea a patru persoane, a ajuns în comă

O femeie operată de medicul din Craiova, acuzat că provocat moartea a patru persoane, a ajuns în comă

Noi probleme pentru medicul Alin Demetrian acuzat de moartea mai multor pacienți. O femeie a ajuns în comă după o bronho-scopie. Medicul nu avea voie să mai profeseze, conform unei hotărâri judecătorești date în luna ianuarie.

de Loredana Chimoiu    |    06 Apr 2024   •   15:54

Alin Demetrian, fost manager al Spitalului de Urgență din Craiova și fost șef al Secției Chirurgie Toracică, a fost acuzat anul trecut de moartea a patru pacienți.

Patru infracțiuni de ucidere din culpă, în toate cazurile stabilindu-se că a existat o legătură de cauzalitate directă între moartea violentă a pacienților și actul medical. 

Alin Demetrian și-a petrecut o noapte după gratii, iar ulterior a fost pus sub control judiciar. La începutul acestui an a fost trimis în judecată. 

Sub control judiciar se afla în continuare, deși luna trecută inculpatul a încercat să obțină revocarea acestei măsuri, însă magistrații de la Tribunalul Dolj i-au respins contestația și au decis printr-o hotărâre definitivă că nu are voie să își desfășoare activitatea de medic chirurg nici în unitățile sanitare publice și nici la cele private.

La nici două săptămâni de la această decizie definitivă, Alin Demetrian a intrat din nou într-o sală de operație, iar în acest moment, în urma unei intervenții de explorare endoscopică, o femeie în vârsta de 52 de ani se zbate între viață și moarte.

Femeia a fost transferată de la clinica privată unde fusese operată de Demetrian la Spitalul de Urgență din Craiova, în stop cardio-respirato, șansele ei de supraviețuire fiind minime 

Polițiștii au început cercetările și încearcă să stabilească exact ce s-a întâmplat în acest caz și ce măsuri noi se pot lua împotriva medicului chirurg Alin Demetrian.

 

×
Subiecte în articol: Alin Demetrian femeie operata
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close