Antena 3 CNN Actualitate Locale Fenomen spectaculos pe cerul României. "Nor OZN", observat în Cluj-Napoca. Explicaţia meteorologilor

Fenomen spectaculos pe cerul României. "Nor OZN", observat în Cluj-Napoca. Explicaţia meteorologilor

Apariție spectaculoasă pe cerul României, la Cluj-Napoca. Localnicii au fost intrigați de forma norilor, una specială, lenticulară. Explicația specialiștilor!

Fenomen spectaculos pe cerul României. "Nor OZN", observat în Cluj-Napoca. Explicaţia meteorologilor
Sursa foto: Facebook Adina Maria
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Apr 2024   •   16:28

Un nor mai puţin obișnuit a atras, astăzi, atenţia oamenilor din Cluj-Napoca. Inițial, forma norului le-a dat impresia că ar fi vorba de fumul de la un incendiu, însă la scurt timp forma sa circulară, asemeni unui nor OZN, i-a determinat să-l surprindă în imagini şi să caute explicații de reţele sociale. 

Însă, potrivit specialiștilor, explicația este una simplă. Fenomenul  a mai apărut pe cerul României şi anul trecut, la Câmpulung.

În GALERIA FOTO de mai jos puteţi urmări imagini cu norul spectaculos surprins pe cerul din Cluj-Napoca.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"Sunt nori foarte spectaculoşi, dar cam atât. Sunt consecinţa unei stratificări diferenţiate a aerului, în sensul că sunt diferenţe de temperatură, diferenţe de umezeală în straturile în care se foemează, de obicei, norii şi, probabil, într-unul din straturi o mişcare circulară mai accentuată care a generat acei nori aşa ca nişte farfurii zburătoare, dar fără vreo consecinţă deosebită.

Dacă suntem foarte atenţi, uneori avem norocul să vedem şi nori cu aspect mai spectaculos, fără să aibă vreo semnificaţie deosebită", a explicat meteorologul Florinela Georgescu, la Antena 3 CNN.

Fenomen uluitor pe cerul Bihorului. Lumina mistică, albăstruie, i-a copleșit pe români: "Incredibil mi s-a părut"

Un alt fenomen uluitor a fost surprins, la începutul lunii decembrie 2023, pe cerul stațiunii Vârtop din județul Bihor. Imaginile îți taie respirația.

Mulți români visează să meargă în țările nordice pentru a vedea măcar o dată în viață Aurora Boreală. Cu toate acestea, unii au norocul să o vadă, în realitatea, chiar pe cerul României.

Norocos a fost și un turist aflat în stațiunea Vârtop din județul Bihor care a surprins pe cer, într-una din aceste seri, Aurora Boreală. Mai mult de atât, lumina albăstruie a fost însoțită de un peisaj cu nămeți ca în poveștile din Laponia.

×
Subiecte în articol: nor OZN Cluj-Napoca Bihor Câmpulung
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close