Antena 3 CNN Actualitate Locale Rețeta de succes a unui fermier din Mureş care a dat lovitura în afaceri, deși suferă de un handicap fizic grav

Rețeta de succes a unui fermier din Mureş care a dat lovitura în afaceri, deși suferă de un handicap fizic grav

Deşi suferă de un handicap fizic grav, un fermier din Mureş ne oferă o lecție de viaţă importantă. Bărbatul, în vârstă de 67 de ani, a reuşit să pună bazele unei afaceri extrem de profitabile cu un fruct mai puţin cunoscut la noi, dar cu multe beneficii pentru sănătate. Iată ce anume l-a inspirat şi motivat să obţină succesul mult dorit.

Rețeta de succes a unui fermier din Mureş care a dat lovitura în afaceri, deși suferă de un handicap fizic grav
Sursa foto: observatornews.ro
de Claudia Popovici    |    12 Aug 2022   •   20:45

Viorel Macarie suferă de un handicap fizic grav de când era copil, dar în cei 67 de ani nu s-a lăsat niciodată doborât de greutățile vieţii şi a învățat aproape zece meserii, printre care agricultură şi apicultură. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Experiența acumulată şi dorinţa de a contribui cumva la veniturile familiei l-a inspirat să lanseze o afacere în localitatea Sânpetru de Câmpie, judeţul Mureş, cu aronia, un fruct mai puţin cunoscut la noi, dar cu multe beneficii pentru sănătate.

"Întotdeauna mi-a plăcut să fac, să nu rămân în urmă. Țineam neapărat să fac ceva pentru a contribui la întreținerea familiei, la a-i întreține pe copii şi a-i da mai departe la şcoli. Lucru pe care l-am reuşit în timp", povestește Viorel Macarie, citat de observatornews.ro

Acum cunoaște toate secretele acestor fructe şi, ajutat de soţie, prepară din ele sucuri delicioase pe care le vinde în piețe şi târguri.

Aronia - fructul medicament care întărește sistemul imunitar

Aronia este o plantă relativ nouă în România, iar efectele sale asupra organismului sunt miraculoase. Aronia este un gen de arbust de foioase din familia Rosaceae, originar din estul Americii de Nord și cel mai frecvent întâlnit în păduri umede și mlaștini.

Dintre cele trei specii, Aronia arbutifolia, Aronia prunifolia și Aronia melanocarpa, cea din urmă are cel mai mare conținut de antioxidanți și este cultivată și în Europa.

Fructele de Aronia întăresc sistemul imunitar, au efect antiseptic, fiind benefice în tratamentul bolilor cronice, diabet, boli de inimă și circulatorii, Parkinson, bronșite, cancer (leucemie, cancer de colon, endometrial, mamar, pancreatic), boli hepatice, inflamații cronice, osteoporoză, probleme gastro-intestinale – inclusiv ulcere, inflamarea ochilor (uveită), tulburări ale sistemului de reproducere și nervos.

Aronia contribuie la menținerea sănătății creierului și îmbunătățește funcțiile cerebrale

Este un bun aliat împotriva bolilor de inimă și reduce colesterolul rău, scade glicemia și favorizează o mai bună toleranță la insulină în cazul diabeticilor. Are o putere mai mare de detoxifiere și oferă organismului nutrienții de care are nevoie, eliminând substanțele nocive din corp.

×
Parteneri
Florin Piersic, transferat cu avionul SMURD, la București
x close