Antena 3 CNN Actualitate Locale Focar de septicemie hemoragică virală la o păstrăvărie celebră din Sibiu. Zeci de tone de păstrăvi vor fi distruse

Focar de septicemie hemoragică virală la o păstrăvărie celebră din Sibiu. Zeci de tone de păstrăvi vor fi distruse

Zeci de tone de pește vor fi distruse în Sibiu din cauza unui focar de septicemie hemoragică virală la o păstrăvărie din Cârțișoara.

Focar de septicemie hemoragică virală la o păstrăvărie celebră din Sibiu. Zeci de tone de păstrăvi vor fi distruse
Sursa foto: Gettyimages | f4f
de Ioana Mircea    |    03 Feb 2023   •   14:02

Peste 18 tone de pește vor fi distruse în Sibiu din cauza unui focar de septicemie hemoragică virală identificat la o păstrăvărie din Cârțișoara. Acesta este primul caz de septicemie hemoragica virală la păstrăvi din acest an.

Cazul este identificat la păstrăvăria Laita, din localitatea Cârțișoara, aparținând de Regia Națională a Pădurilor Romsilva – Direcția Silvică Sibiu.

”Planul de măsuri aprobat prevede uciderea tuturor salmonidelor existente la nivelul păstrăvăriei în cauză, curățarea și dezinfecția tuturor bazinelor, materialelor, ustensilelor, echipamente de hrănire, îmbrăcăminte de protecție, ambarcațiuni plutitoare, existente la nivelul păstrăvăriilor afectate, dar și tuturor persoanelor și mijloacelor de transport, inclusiv a rezervoarelor și altor echipamente utilizate de operatorul economic și vizitatori", a declarat Ilie Troancă, directorul Direcției Silvice Sibiu.

Citeşte şi: Asta a primit de mâncare o proaspătă mămică, la Spitalul Municipal București. Soțul ei s-a revoltat: "Cum să nu înnebunești?”

Se va institui vidul sanitar de minim şase săptămâni de la finalizarea operațiunilor de dezinfecție, perioadă în care bazinele vor fi golite și lăsate pe uscat, precizează autoritățile.

În plus, se instituie în jurul focarului o zonă de protecție de 5 km, pe raza localității Cârțișoara. De asemenea, pe o raza de 10 km in jurul focarului, se instituie o zonă de supraveghere, care include și zona de protecție, pe raza localităților: Scoreiu, Arpașu de Sus, Sărata, Porumbacu de Sus.

×
Subiecte în articol: Sibiu
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close