Antena 3 CNN Actualitate Locale Focuri de armă trase de poliţişti în Vrancea. Un tânăr de 18 ani conducea beat şi fără permis

Focuri de armă trase de poliţişti în Vrancea. Un tânăr de 18 ani conducea beat şi fără permis

Polițiștii din Vrancea au tras patru focuri de armă în timpul unei urmăriri făcute în noaptea de duminică spre luni după ce șoferul unei autoutilitare nu a oprit la semnal. Este vorba de un tânăr de 18 ani fără permis și băut.

Focuri de armă trase de poliţişti în Vrancea. Un tânăr de 18 ani conducea beat şi fără permis
Sursa foto: Facebook/ Politia Romana
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Sep 2023   •   16:22

Potrivit IPJ Vrancea, în comuna Broșteni, polițiștii au făcut semnal de oprire unei autoutilitare, însă conducătorul acesteia a refuzat să oprească, a acroșat autospeciala de poliție și a continuat deplasarea pe DN 2M, către comuna Andreiașu de Jos.

Echipajul a pornit în urmărirea autoutilitarei, sprijinit de alte două echipaje de poliție, una dintre autospeciale fiind avariată din nou, în mers, de autoutilitară. Întrucât șoferul nu a respectat indicațiile și a încercat să se sustragă, s-a efectuat uz de armă, prin patru focuri de avertisment în plan vertical.

Autoutilitara a fost oprită în afara comunei Andreiașu de Jos, fiind folosit un dispozitiv oprire forțată (Spike Strip System) de către un echipaj din cadrul Serviciului Rutier, scrie Mediafax.

Conducătorul auto, un tânăr de 18 ani, și pasagerul minor, în vârstă de 15 ani, au fugit în pădure, fiind imobilizați și încătușați de către polițiști.

Citeşte şi: Un tânăr beat, drogat și fără permis, a produs un accident în Ilfov, după ce a furat mașina unui prieten

Tânărul de 18 ani a fost dus la sediul Poliţiei Odobești, unde s-a stabilit faptul că nu posedă permis de conducere, aparatul etilotest indicând un rezultat de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, polițiștii l-au dus la o unitate medicală, unde i-au fost recoltate mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul, în cauză fiind înregistrat un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt în scop de folosință, distrugere, conducere fără permis și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

×
Subiecte în articol: Vrancea focuri de arma beat permis
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close