Antena 3 CNN Actualitate Locale Disperare de Crăciun într-un sat din Maramureș: Zeci de gospodării inundate | Autoritățile intervin de urgență

Disperare de Crăciun într-un sat din Maramureș: Zeci de gospodării inundate | Autoritățile intervin de urgență

Este disperare în prima zi de Crăciun pentru locuitorii unui sat din Maramureș. Pârâul care străbate localitatea a ieșit din matcă și a inundat un sfert dintre gospodării.

de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Dec 2023   •   12:46

Inundații grave acum în localitatea Chechiș. Pârâul Chechișel a ieșit din matcă și a inundat drumurile comunale dar și curțile oamenilor.

În loc să meargă la slujba de Crăciun, oamenii stau cu frică să nu le intre apa și în case.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"Am fost anunțat din presă de aceste situații. Ar fi bine ca acești oameni să apeleze prima dată la autorități. Oamenii trebuie să folosească numărul de urgență.

Este vorba de Pârâul Chechișel care a inundat mai multe gospodării din Comuna Dumbrăvița.

Citește și: Locatarii unui bloc în reabilitare din Maramureș s-au trezit inundați în dimineața de Crăciun: "Uitați-vă cum curge apa!" 

Am activat grupul operativ. Colegii de la SVSU și ISU vor interveni și vor degaja apele. Ploaia s-a oprit, iar Pârâul este în retragere.

Suntem pregătiți pentru orice tip de intervenție, în acest moment nu se pune problema pentru că este în retragere", a declarat Prefectul județului Maramureș, Rudolf Stauder, la Antena 3 CNN.

"Este mai mult o alarmă falsă. Sunt la fața locului. În urma unei filmări care a ajuns și la mine, s-a inundat colțul unei proprietăți și beciul unei gospodării.

Apa este în retragere. Nu este momentul de evacuare niciunei gospodării. Situația este sub control.

Este o zonă mai joasă. Ploaia s-a oprit, este un fenomen care s-a întâmplat în urma topirii zăpezii", a declarat primarul comunei Dumbrăvița, Felician Ciceu.

Hidrologii au emis un Cod portocaliu de inundații în 3 județe, până marți la miezul zilei

Un cod galben vizează ape din 12 județe.

Sunt în pericol bazinele hidrografice Tisa – intrarea în ţară, Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crasna, Crişul Negru, Mureş, Bistriţa (afluent al Siretului), unde hidrologii anunță scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare.

Codul portocaliu a fost emis pentru intervalul luni ora 22.00 - marți ora 12.00 pentru râuri din Satu Mare, Maramureş și Bistriţa Năsăud.

De luni ora 12.00 până miercuri la ora 12.00 este Cod galben de pe râuri din județele Maramureş, Satu Mare, Bistriţa Năsăud, Bihor, Cluj, Sălaj, Arad, Harghita, Mureş, Alba, Suceava şi Neamţ.

×
Subiecte în articol: inundatii Maramureș
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close