Antena 3 CNN Actualitate Locale O profesoară din Iași şi-a dus elevii de clasa a 4-a la un film cu scene pentru adulți: "Au început să se dezbrace, am anticipat ce se va întâmpla"

O profesoară din Iași şi-a dus elevii de clasa a 4-a la un film cu scene pentru adulți: "Au început să se dezbrace, am anticipat ce se va întâmpla"

Incident neobișnuit la Iași. O profesoară și-a dus elevii într-o excursie la film. Doar că pelicula aleasă nu a fost tocmai potrivită pentru vârsta celor mici.

O profesoară din Iași şi-a dus elevii de clasa a 4-a la un film cu scene pentru adulți: "Au început să se dezbrace, am anticipat ce se va întâmpla"
Sursa foto: profimediaimages.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Noi 2023   •   18:45

Un grup de elevi de clasa a patra, de la Școala Gimnazială „Ionel Teodoreanu” din Iași, a trecut ieri, 20 noiembrie 2023, printr-o experiență de neuitat. La alegerea profesoarei de educație fizică și sport, Iulia Penișoară, aceștia au mers la Ateneu pentru a vedea un film.

Aceștia au fost duși să vizioneze un film deocheat, cu scene explicite. Filmul se numește "Mai departe", de Tedy Necula. În descrierea filmului se prezenta povestea unui sportiv în vârstă de 20 de ani, care a primit o lovitură grea de la viață și a rămas paralizat. Cu toate acestea, a reușit să se ridice. 

"Noi am vrut să discutăm cu elevii despre dizabilități, despre performanță, despre motivație, despre puterea oamenilor de a-și depăși limitele. Nimeni nu s-a dus fără o verificare prealabilă, avem și broșura exactă de prezentare a filmului, am văzut și trailer-ul, unde nu apare nimic interzis. Am discutat și cu reprezentanții de la Ateneu, într-un fel a fost un film pus de comun acord.

Citește și: Cursă memorabilă pentru pasagerii zborului Istanbul - Marsilia. Au asistat la nașterea unui bebeluș înainte de decolare

Am mers la Ateneu, am discutat, am întrebat în ce măsură se pretează filmul gimnaziului, ni s-a spus că fără probleme și ne-am dus. Doar că acolo ne-am trezit, la un moment dat, cu o scenă interzisă, am hotărât să se întrerupă filmul, am ieșit și i-am dus pe cei mici înapoi la școală.

Noi ne-am gândit la ideea filmului, care este foarte interesantă și importantă, pentru ca cei mici să vadă că există oameni care-și pot depăși limitele. Imediat s-a întrerupt proiecția, am ieșit și am încercat să le explicăm celor mici că a fost o situație pe care o regretăm, acest lucru l-am transmis și părinților. Intenția a fost absolut nobilă

Filmul nu era catalogat ca fiind "interzis minorilor"

În descrierea se specifică doar acest lucru, că «Mai departe» este povestea lui George Baltă, un film inspirațional, în regia lui Tedy Necula, în care personajul se joacă pe sine. George, sportiv practicant de rugby, rămâne paralizat în urma unui accident petrecut în timpul meciului.

Viața continuă ca un rollercoaster, însă motivația de campion iese la suprafață și George merge mai departe, construindu-se ca maratonist în scaun rulant și speaker motivațional. Nu apărea nicăieri că ar fi interzis minorilor.subliniază Silviana Loghin, directorul Școlii Gimnaziale „Ionel Teodoreanu" din Iași, conform BZI

Părinții au fost cei mai revoltați în ciuda faptului că reprezentanții școlii au dat asigurări că scenele erotice au fost imediat oprite. 

×
Subiecte în articol: film românesc scene erotice elevi
Parteneri
Incendiu puternic în cartierul Aviației din București
x close