Antena 3 CNN Actualitate Locale Noi imagini cu inundaţiile devastatoare din ţară | Zeci de gospodării distruse de viitură, maşini luate de ape

Noi imagini cu inundaţiile devastatoare din ţară | Zeci de gospodării distruse de viitură, maşini luate de ape

40 de case inundate şi 18 maşini luate de ape. Acesta este ultimul bilanţ al inundațiilor din Reşita. Pompierii din întreg judeţul au intervenit pentru a-i ajuta pe oameni. Inundaţii au fost şi în Râmnicu Vâlcea unde apa a intrat în mai multe gospodării, iar un copac s-a prăbuşit peste reţeaua de electricitate.

Noi imagini cu inundaţiile devastatoare din ţară | Zeci de gospodării distruse de viitură, maşini luate de ape
de Andreea Borboros    |    30 Mai 2023   •   09:08

Hidrologii menţin codul portocaliu de inundaţii pentru judeţul Craş-Severin, în timp ce în alte 15 judeţe din ţară a fost emis cod galben.

Toate cele 40 de case de pe o stradă din Reşiţa au fost serios afectate de viitură. Cu lopeţi şi roabe, locuitorii din zonă au venit să îi ajute pe cei afectaţi, mai ales că pericolul încă nu a trecut. 

Citeşte şi: Imagini apocaliptice cu furtunile care au făcut ravagii în România | ANM, noi alerte de cod portocaliu de inundaţii

"Toată apa a venit în curte. Din curte, a intrat înăuntru şi ai fost neputincios în faţa dezastrului. Deci nu ai putut să faci absolut nimic", spune, cu lacrimi în ochi, o localnică.

Ploaia torenţială din ultimele ore şi apele care s-au scurs de pe versanţi au acoperit acest decantor cu crengi de copac, moloz şi foarte mult pietriş. 

Citeşte şi: Cod portocaliu de inundaţii în mai multe judeţe din ţară | S-au emis mesaje RO-Alert

CARAȘ SEVERIN, REȘIȚA ?️?️?️ 29 Mai 2023 ‼️PESTE 50 LITRI/MP #inundatii #viitura #cod #rosu #grindina #gheata #piatra #furtuna #vremea #meteo #alerta #avertizare #atentionare #vijelie #ploi #prognoza #primavara #mai #alerta

Publicată de Meteoplus pe Luni, 29 mai 2023

Din cauza ploilor torenţiale, malul de pământ s-a surpat şi, odată cu el, şi stâlpul de electricitate care alimentează cu curent uzina de apă din Reşita. Întreg oraşul se află în pericol în ceea ce priveşte alimentarea cu apă.

În zona oraşului Anina, şoferii au fost nevoiţi să treacă cu maşinile prin viituri.

Citeşte şi: Fenomene meteo extreme în România! Director ANM: ”Sunt 80% șanse ca manifestările de vreme de astăzi să le avem și mâine”

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Şi în Râmnicu Vâlcea inundaţiile au făcut ravagii în gospodării. Apa a intrat în curţi, magazii, beciuri şi chiar în subsolul unui bloc.

×
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close