Antena 3 CNN Actualitate Locale Incendiu devastator la o pensiune din Prahova! Raed Arafat: ”A fost declanșat Planul Roșu” | Mai multe persoane dispărute

Incendiu devastator la o pensiune din Prahova! Raed Arafat: ”A fost declanșat Planul Roșu” | Mai multe persoane dispărute

Un incendiu devastator a izbucnit la o pensiune cunoscută din Prahova. Mai multe persoane sunt date dispărute, trei persoane au murit și alte două au fost rănite ușor. Planul Roșu de Urgență a fost activat.

de Andreea Ştefan    |    26 Dec 2023   •   08:12

Update 12:47 Incendiul a fost lichidat, se continuă acțiunea de căutare a celorlalte persoane surprinse.

Update 12:24 O a șasea victimă carbonizată a fost extrasă, a anunțat prefectul din Prahova, Virgil Nanu.

Update 12:12 O a cincea victimă carbonizată a fost extrasă. Până în acest moment, este vorba despre patru adulți și un copil care au murit în urma incendiului.

Update 11:44 ”Având în vedere incendiul de la data de 26 decembrie a.c., din comuna Gura Vadului, județul Prahova, Centrul de Informare și Relații Publice este abilitat să comunice următoarele:

Conducerea Inspectoratului General al Poliției Române a dispus trimiterea unei echipe de specialiști din cadrul Institutului Național de Criminalistică, pentru a sprijini ancheta”, a transmis IGPR.

Update 11:36 O a patra victimă carbonizată a fost extrasă.

Update 10:39 În pensiune erau cazate 26 persoane: 
•⁠  ⁠18 persoane s-au autoevacuat din care 2 persoane au fost transportate la spital cu arsuri minore;
•⁠  ⁠3 victime au fost extrase decedate;
•⁠  ⁠5 persoane sunt căutate în clădirea incendiată.

Update 10:27 A fost extrasă a treia victimă carbonizată (1 adult).

Update 10:14 Potrivit ISU Prahova, 22 de persoane se aflau în pensiune în momentul izbucnirii incendiului, două persoane au fost găsite moarte până acum și șase persoane sunt de negăsit.

Update 9:38 În urmă cu puțin timp, a fost extrasă o altă victimă carbonizată, de data aceasta fiind vorba despre un adult.

Update 9:29 La incendiul de la pensiune a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și distrugere din culpă.

Update 9:10 A fost identificat cadavrul unui copil. Potrivit primelor informații, este vorba despre unul dintre copiii patronului pensiunii.

Știre inițială:

Un Incendiu a izbucnit în această dimineață la pensiunea Ferma Dacilor din Gura Vadului, satul Tohani, județul Prahova.

Chiar în aceste momente se lucrează pentru lichidarea unui incendiu de proporții care a cuprins întreaga pensiune și a distrus-o aproape în totalitate. 

Pentru gestionarea operativă a evenimentului au fost mobilizate la locul evenimentului 10 autospeciale de stingere, 4 autospeciale de primă intervenție și comandă, un ATPVM, 4 ambulanțe SMURD și 3 SAJ.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Începând cu ora 06:29 a fost activat Planul Roșu de intervenție. Intervenția este în dinamică.

În acest moment, două persoane sunt asistate medical la fața locului, prezintă arsuri minore la nivelul membrelor superioare.

Opt persoane, printre care doi copii, sunt date dispărute. Potrivit surselor, se crede că cele opt persoane ar fi decedate, dar momentan nu există informații clare cu privire la starea lor.

”Eu sunt în legătură cu colegii care se află la fața locului de ceva timp. Este inspectorul șef al județului la fața locului. Pensiunea arde generalizat, sunt cinci camere jos, șase camere sus, care erau ocupate. Este P+1.

Există încă persoane care nu sunt găsite. Pompierii îi caută. Bineînțeles, ei intră unde le permite incendiul să intre. Așteptăm informații de la fața locului.

Mai mult, acum, nu am cum să zic. Colegii de la Pompieri din Prahova vor comunica în momentul în care au informații suplimentare.

Sunt mobilizate mai multe autospeciale, inclusiv echipe medicale și a fost declanșat Planul Roșu când a fost anunțat incendiul și s-a aflat care este amploarea lui.

Persoanele care nu se găsesc sunt persoanele care au fost la etaj. Se estimează a fi până la opt persoane, dar informațiile astea sunt în dinamică și nu avem cum să dăm informații concrete până nu se finalizează intervenția”, a declarat Raed Arafat, șeful DSU.

”Incendiu operator economic cu funcțiuni de cazare în localitatea Tohani, Prahova.

În această dimineață, în localitatea Tohani s-a produs un incendiu la un operator economic cu funcțiuni de cazare și restaurant. 

Pentru gestionarea situației operative, la nivelul județului Prahova a fost activat Planul Roșu de Intervenție. Astfel, au fost angrenate următoarele forțe de intervenție:

10 autospeciale de stingere cu apă și spumă ISU Prahova, 1 autospecială transport personal și victime multiple, 4 ambulanțe SMURD, 4 autospeciale de primă intervenție și comandă și 3 ambulanțe SAJ.

Până la acest moment, 2 persoane cu arsuri la nivelul feței și a membrelor superioare au fost asistate medical (conștiente). Totodată, pentru identificarea și altor persoane dispărute, pompierii au constituit echipe de căutare-salvare. Intervenția este îngreunată de faptul că arderea se manifestă generalizat la întreaga clădire, suprafața afectată fiind mai mare de 1.000 mp.

Intervenția este în dinamică”, potrivit ISU Prahova.

Știre în curs de actualizare.

×
Subiecte în articol: incendiu prahova pensiune
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close