Antena 3 CNN Actualitate Locale Tânărul care a murit în vacanţă în Grecia, condus pe ultimul drum | Ritual de nuntă la înmormântarea lui Radu Dinu

Tânărul care a murit în vacanţă în Grecia, condus pe ultimul drum | Ritual de nuntă la înmormântarea lui Radu Dinu

Tânărul de 25 de ani care a murit înecat pe insula grecească Lefkada, va fi condus astăzi pe ultimul drum. Întreaga localitate din judeţul Dolj este îngenuncheată de durere. La înmormântare se vor face tradiţiile de nuntă, pentru că tânărul ar fi trebuit să fie ginere.

Tânărul care a murit în vacanţă în Grecia, condus pe ultimul drum | Ritual de nuntă la înmormântarea lui Radu Dinu
Sursa foto: Radu Dinu/Facebook
de Loredana Chimoiu    |    17 Iul 2022   •   11:44

Sute de oameni au venit la casa primarului din Amărăştii de Jos. Majoritatea sunt tineri care l-au cunoscut pe Radu Dinu.

De asemenea, sunt prezenţi şi prietenii cu care el a copilărit, colegii de la şcoală, de la facultate. Acolo este şi iubita lui, dar şi colegii şi prietenii de la serviciu cu care Radu a plecat în Grecia, în vacanţă.

Ritual de nuntă la înmormântarea lui Radu Dinu

Mulţi dintre aceşti tineri au participat la un ritual de nuntă, înainte de înhumare, acesta fiind un obicei păstrat în mai multe localităţi din Oltenia.

Radu Dinu a murit necăsătorit şi în memoria lui, tinerii au cărat apă curată de la o fântână din comuna, au rupt o creangă dintr-un brad, au împodobit-o şi cel mai probabil, conform tradiției, o vor lega de crucea de la cimitir. Tânărul a murit exact în urmă cu o săptămână, în Grecia.

Radu era singurul copil al primarului din Amărăştii de Jos, Constantin Dinu.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Mesaje emoţionante pe pagina de Facebook a lui Radu

Pe pagina de Facebook a tânărului au început să curgă mesajele pline de regret ale prietenilor acestuia.

„Îmi este imposibil să accept că scriu aceste rânduri! Îți mulțumesc pentru tot prieten drag, OM BUN și altruist, sursă de inspirație și motivație în multe planuri (sportiv, alimentar, emoțional, stil de viață, drumeții etc.). Rămân cu tot ce am învățat de la tine și amintirea întâlnirii întâmplătoare chiar în ziua dinaintea plecării în vacanță, fericit și entuziasmat pentru prima ta vacanță în Grecia. Mulțumiri, respect și lumină veșnică!“, a scris o prietenă a acestuia.

Un fost coleg al tânărului spune că este şocat de dispariţia fulgerătoare a tânărulu

"Este foarte dureros pentru un părinte să-şi piardă copilul la o vârstă aşa fragedă. Eu am aflat vestea prin intermediul rețelelor de socializare şi am rămas șocat. Parcă ieri eram colegi de clasă, iar astăzi…nu mai este. Rămân în urmă amintirile…Odihnă veșnică, Dinu Radu! Iar noi, cei tineri, ar trebui să învăţăm ceva din toate acestea“, a spus acesta.

„Vei rămâne mereu o amintire frumoasă pentru mine, Radu! Vineri, 8 iulie, va rămâne o zi specială pentru mine. Ultima noastră alergare împreună. Odihnă veşnică, copil minunat!“, a scris o altă prietenă.

Citiţi şi: Trupul neînsufleţit al românului dispărut în Grecia a fost adus acasă. Familia primarului din Amărăştii de Jos este devastată de durere

 

×
Subiecte în articol: tanar Grecia Lefkada Amărăştii de Jos
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close