Antena 3 CNN Actualitate Locale Inspectorii școlari, în control la școala Nicolae Titulescu din București, după dezvăluirile Antena 3 CNN: "Ne-am autosesizat în urma reportajului"

Inspectorii școlari, în control la școala Nicolae Titulescu din București, după dezvăluirile Antena 3 CNN: "Ne-am autosesizat în urma reportajului"

O echipă de inspectori din partea Ministerului Educației a ajuns în control la Școala Gimnazială Nicolae Titulescu din București, după ce zeci de părinți au protestat în fața instituției, în urma dezvăluirilor făcute de Antena 3 CNN.

Inspectorii școlari, în control la școala Nicolae Titulescu din București, după dezvăluirile Antena 3 CNN: "Ne-am autosesizat în urma reportajului"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Mia Lungu    |    04 Mar 2024   •   10:45

Mai mulți reprezentanți ai Ministerului Educației și Inspectoratului Școlar București, printre care secretarul de stat Sorin Ion și inspectorul general de la Inspectoratul Școlar București, au ajuns, luni, la Școala Nicolae Titulescu, acolo unde zeci de părinți au protestat și au cerut explicații de la directoarea unității școlare.

Secretarul de stat în Ministerul Educației, Sorin Ion, a declarat că Parchetul a decis clasarea privind unul dintre cazurile de abuz sexual petrecut în interiorul școlii, iar cea de-a doua acuzație formulată de părinții copilului agresat se află în cercetare în prezent. 

"Prin urmare, este foarte dificil să ne pronunțăm pe lucruri care se întâmplă în acest moment. Pe de altă parte, discuția cu părinții prezenți aici evident că nu poate avea loc pe trotuar și nu facem cercetări în stradă. Dacă își deleagă niște reprezentanți să intre în școală, atunci cu plăcere se va sta de vorbă cu ei, altfel, realist, este imposibil să se stea de vorbă.", a spus acesta, referitor la faptul că directoarea școlii s-a baricadat în instituție și refuză să iasă să discute cu părinții, pe motiv că aceștia nu și-au ales reprezentanți cu care să aibă un dialog.

Inspectorul școlar sosit în control a fost întrebat de jurnaliști dacă Inspectoratul a fost sesizat de către școală cu privire la incidentele petrecute în instituția de învățământ și a precizat că școala nu a făcut nicio sesizare.

"În această dimineață am fost sesizați. Ne-am auto-sesizat în urma reportajului, vineri, și în această dimineață am format o echipă de control care va analiza. 

Școala nu a făcut o sesizare la poliție. A făcut părintele și părintele primește răspunsul personal, nu primește unitatea de învățământ acel răspuns. Școala nu a fost informată și atunci...Vom face cercetările de rigoare și vă vom da un punct de vedere în urma...", a declarat acesta.

×
Subiecte în articol: şcoală inspectori București
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close