Antena 3 CNN Actualitate Locale Invazie de meduze la Năvodari. Specialiștii avertizează să nu le atingem

Invazie de meduze la Năvodari. Specialiștii avertizează să nu le atingem

Turiştii care se află în Năvodari se plâng că marea este plină de meduze. Specialiştii susţin că nu sunt periculoase, însă, nu este indicat să le atingem.

Invazie de meduze la Năvodari. Specialiștii avertizează să nu le atingem
Sursa foto: observatorulph.ro
de Iulia Gorgorin    |    19 Aug 2021   •   23:38

Turiştii care s-au aflat în aceste zile la Năvodari, au observat meduze în apă, în timp ce încercau să se răcorească în Marea Neagră.

"Vreți să știți cum e la mare? Mai exact la Năvodari? Invazie de meduze în mare. Sa nu-mi spuneți că e ceva normal. Până anul acesta eu nu am văzut nici pe litoralul românesc, nici în Spania, Italia, Sardegnia, pe unde am mai fost eu. Turiștii încearcă pe cât posibil să le ocolească", a transmis un turist pentru observatorulph.ro

Meduzele care au apărut în număr mare în ultimele zile, pe plajele de pe litoralul românesc, sunt o specie comună și nu sunt periculoase, au explicat specialiștii Institutului Național de Cercetare și Dezvoltare Marină "Grigore Antipa" din Constanța.

"Exemplarele prelevate de pe plajă au fost studiate de specialiștii noștri și s-a ajuns la concluzia că este vorba de o specie comună, și anume Rhizostoma pulmo (Macri, 1778), așa numita meduză de apă caldă, distribuită pe scară largă în Oceanul Atlantic, estul Mediteranei și Marea Neagră, și nu Rhizostoma octopus, specie caracteristică zonelor mai reci (Marea Nordului)”, explică dr. Adrian Filimon, reprezentant al INCDM „Grigore Antipa”, citat de cugetliber.ro.

De asemenea, specialiștii atrag însă atenția turiștilor să evite să intre în contact cu meduzele și să nu le lovească.

×
Subiecte în articol: meduze Navodari invazie litoral mare
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close