Antena 3 CNN Actualitate Locale "O știam de mulți ani": Lacrimi de durere şi lumânări pentru Gina, conductorul de tren care a murit în accidentul feroviar din gara Galaţi

"O știam de mulți ani": Lacrimi de durere şi lumânări pentru Gina, conductorul de tren care a murit în accidentul feroviar din gara Galaţi

Lacrimi de durere la Gara Galaţi, acolo unde colegii şi prietenii o plâng pe Gina, femeia de 53 de ani, care a murit ieri seara în urma accidentului feroviar produs între o locomotivă şi un tren de călători.

"O știam de mulți ani": Lacrimi de durere şi lumânări pentru Gina, conductorul de tren care a murit în accidentul feroviar din gara Galaţi
Sursa foto: Captură video Antena 3 CNN
de Claudia Popovici    |    26 Mar 2023   •   16:31

Defecțiune tehnică este prima concluzie anchetatorilor în cazul accidentului produs în gara din Galați, în care o femeie și-a pierdut viața și alte trei persoane au fost grav rănite.

Anchetatorii vor acum să stabilească dacă o eroare umană a contribuit sau nu la tragedia feroviară.

Accidentul cumplit din gară s-a produs în momentul în care trenul urma să plece spre Mărășești.

Mecanicul a încercat să frâneze, însă locomotiva nu s-a oprit și a lovit cu o viteză de 75km/h vagonul trenului de călători la care trebuia să fie cuplată.

În impactul puternic, trei oameni au fost răniți, doi angajați ai CFR și un călător, iar șefa de tren și-a pierdut viața. În urma impactului trenul a fost împins pe o distanță de aproximativ 100m

Gina se afla în tren, iar forța cu care aceasta a fost lovită de elementele din tren a fost prea mare pentru trupul ei. Din păcate, aceasta a suferit răni grave. A fost resuscitată atât  pe peron, cât și în ambulanță, dar și la spital. În ciuda eforturilor medicilor, aceasta a murit.

Colegii femeii sunt în stare de șoc şi cu lacrimi în ochi încearcă să explice cum s-a produs aceasta tragedie.

Anchetatorii sosiți la locul tragediei au expertizat garnitura de tren. O primă concluzie este că accidentul s-a produs din cauza unei defecțiuni tehnice.

Angajații CFR nu își explică ce s-a întâmplat, în condițiile în care, spun ei, locomotivele sunt verificate atunci când sunt puse pe linie.

"Locomotivele la ieșirea din depozit sunt verificate, trebuie să iasă în parametri în mod normal. De acolo mai departe, responsabilii cu siguranța trebuie să-și spună cuvântul", spune un bărbat. 

Între timp, vagonul avariat a fost scos de pe linie și dus în depou. Polițiștii au deschis dosar penal pentru ucidere și vătămare corporală din culpă, respectiv distrugere.

Citeşte şi: Ea este Gina, conductorul de tren care a murit în accidentul feroviar din Gara Galaţi

×
Subiecte în articol: accident feroviar femeie ucisă
Parteneri
Lidia Buble a filmat îngrozită incendiul din nordul Bucureştiului
x close