Antena 3 CNN Actualitate Locale Locul din România unde a fost semnalat un record de vipere: "Se impune protejarea zonei"

Locul din România unde a fost semnalat un record de vipere: "Se impune protejarea zonei"

Specialiștii au descoperit un număr mare de vipere într-un loc din România care este preferat și vizitat de mulți turiști.

Locul din România unde a fost semnalat un record de vipere: "Se impune protejarea zonei"
Sursa foto: INCDDD | Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Mai 2023   •   19:47

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Delta Dunării a semnalat, pe pagina de Facebook, un record de vipere, înregistrat la o evaluare în două pătrate de probă din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării (RBDD).

Potrivit sursei, recordul a fost înregistrat joi, 11 mai, atunci când în zona Perişor-Periteaşca au fost observate 26 de vipere de stepă şi 14 piei năpârlite.

"Având în vedere abundenţa mare de vipere de aici se impune protejarea zonei. Habitatul viperei de stepă în Delta Dunării este reprezentat de zonele de stepă, zonele de sărătură şi dunele cu vegetaţie psamofilă, dar şi zone cu păduri rare pe nisipuri sau zone mai umede cu Juncus", a transmis Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Delta Dunării.

Plaja sălbatică Perişor-Periteaşca este zonă-tampon şi zonă economică, potrivit zonării Administraţiei RBDD, şi este preferată de mulţi turişti pentru băi de soare. În zonă se ajunge însă numai cu o barcă, potrivit Agerpres.

Citește și: "Ia-i-l, mă, nevesti-mii!": Un polițist din Argeș și-a convins doi colegi de la Rutieră să nu-i ia permisul, după ce l-au prins cu 143 de km/h în oraș

×
Subiecte în articol: vipere Delta Dunarii
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close