Antena 3 CNN Actualitate Locale Mama unui elev din Huși a cerut retragerea fiului său de la cursuri, pe motiv că elevului nu-i plăcea școala: ”Fiecare copil primește bursă”

Mama unui elev din Huși a cerut retragerea fiului său de la cursuri, pe motiv că elevului nu-i plăcea școala: ”Fiecare copil primește bursă”

Mama unui elev de clasa a IX-a a cerut retragerea fiului său de la cursuri, pentru că acestuia nu-i plăcea şcoala. Reprezentanții unităţii de învăţământ au încercat să o convingă pe femeie să renunțe la această decizie, ba chiar au trimis-o la psiholog.

Mama unui elev din Huși a cerut retragerea fiului său de la cursuri, pe motiv că elevului nu-i plăcea școala: ”Fiecare copil primește bursă”
Sursa foto: Getty Images
de Roxana Mihăiescu    |    21 Feb 2024   •   14:16

Femeia s-a prezentat la Liceul Tehnologic ”Ioan Corvin” din Huși, acolo unde învață fiul său, pentru a depune o cerere de retragere a dosarului, pe motiv că acestuia nu-i mai place școala.

Conducerea unității de învățământ a dus o adevărată muncă de lămurire cu femeia.

În zadar au fost eforturile reprezentanților unității de învățământ, care i-au recomandat să meargă la un psiholog, pentru a putea înțelege că face o greșeală. De asemenea, elevului i-a fost recomandat să meargă și el la o consiliere psihologică, pentru a înțelege cât de importantă este școala în viața fiecărui om.

”Unii sunt tentați să abandoneze. Da, chiar acum a venit o mamă la școală, dorind să retragă dosarul fiului dânsei, pentru că copilul nu mai vrea să vină la școală. Băiatul este în clasa a IX-a. Am încercat să lămurim acest lucru, să o convingem nu e bine. Avem psiholog al școlii, am recomandat o ședință împreună cu mama și elevul la psiholog. Eu sper să îl atragem la școală și să îl ținem până la finalizarea anilor de liceu.

Au mai fost asemenea cazuri, din păcate. Și în multe asemenea situații, uluitor este faptul că părinții nu depun deloc eforturi să convingă copilul că școala este fundamentul viitorului lui, să ai studiile finalizate, să închei un capitol educativ așa cum trebuie”, a spus profesoara Cătălina Dacu, directoarea Liceului Tehnologic ”Ioan Corivan” Huși, potrivit Vremea nouă.

Decizia a fost neînțeleasă și din punct de vedere financiar, asta pentru că toți elevii liceului respectiv primesc bani, fie sub formă de bursă tehnologică, socială sau de merit.

”Pe profilul de studii profesional, fiecare copil primește bursă. Și în afară de această bursă tehnologică poate primi bursă socială și chiar bursă de merit. Un copil care le primește pe toate trei are peste 1.000 lei pe lună, plus că naveta este gratuită. Deci, sunt niște avantaje pe care nu ar trebuie să le rateze niciun elev, care vrea să vină să învețe o meserie.

Fiecare are drumul lui în viață, dar e ideal ca drumul școlii să nu îl părăsească nimeni până ce nu finalizează o formă de învățământ. Asta le spun mereu copiilor noștri. Și părinții ar trebui să știe primii asta”, a mai spus directoarea liceului.

×
Subiecte în articol: Husi şcoală
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close