Antena 3 CNN Actualitate Locale Maratonul vaccinării la Cluj-Napoca are loc în weekend, la Sala Polivalentă

Maratonul vaccinării la Cluj-Napoca are loc în weekend, la Sala Polivalentă

Maratonul vaccinării „Împreună pentru Cluj” este programat în weekend, între 14 și 17 mai, la Sala Polivalentă din municipiu.

Maratonul vaccinării la Cluj-Napoca are loc în weekend, la Sala Polivalentă
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    10 Mai 2021   •   15:50

Din data de 14 mai, ora 16.00 şi până în data de 17 mai, ora 8.00, Sala Polivalentă "BT Arena" va fi deschisă non-stop celor care doresc să se imunizeze împotriva COVID.

Vaccinarea va fi cu serul Pfizer-BioNTech, fără programare, într-un maraton al solidarității inițiat de Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj Napoca, în parteneriat cu Prefectura și Primăria.

La maraton vor participa ca voluntari sute de medici și asistenți din spitalele universitare clujene și studenți mediciniști.

Vor fi disponibile 20 de fluxuri de vaccinare, iar rapelul se va face în perioada 4-7 iunie, în aceeași locație.

"Accesul la vaccinare este gratuit, pentru toate persoanele cu vârsta de peste 16 ani. Pentru cei care nu au împlinit vârsta de 18 ani, este necesar acordul scris al unui părinte sau al tutorelui legal", menționează organizatorii.

Maratonul de vaccinare din București, un succes! Număr dublu de persoane vaccinate, față de așteptările organizatorilor

20.360 de persoane au fost vaccinate anti-COVID la maratonul de vaccinare din București, a anunțat rectorul UMF București, Viorel Jinga, în conferința de presă de la finalul evenimentului.

Din totalul persoanelor vaccinate, 7.710 au fost vaccinate în cele trei zile la Biblioteca Națională, iar 12.650 la Sala Palatului.

Inițial, organizatorii evenimentului au anunțat că speră să imunizeze 10.000 - 15.000 de persoane.

Un alt maraton va avea loc în București peste trei săptămâni pentru efectuarea rapelului. 

Persoanele care doresc să se vaccineze anti-COVID și nu au reușit până acum o pot face de acum în orice centru din țară, fără programare.

Foto: Persoane așteaptă la rand pentru a fi vaccinate împotriva infectării cu virusul SARS-COV-2 in timp ce doi muzicieni susțin un concert dedicat Zilei Europei, in atriumul Bibliotecii Naționale, vineri, 7 mai, 2021

×
Subiecte în articol: Maratonul vaccinării Cluj-Napoca
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close