Antena 3 CNN Actualitate Locale Maria, adolescenta de 14 ani ucisă când mergea la colindat, a fost condusă pe ultimul drum în rochie de mireasă

Maria, adolescenta de 14 ani ucisă când mergea la colindat, a fost condusă pe ultimul drum în rochie de mireasă

Ana-Maria Alexandru a fost condusă pe ultimul drum de rude, prieteni și angajații ai DGASPC Botoșani, în frunte cu directorul instituției Doina Nacu.

Maria, adolescenta de 14 ani ucisă când mergea la colindat, a fost condusă pe ultimul drum în rochie de mireasă
Sursa foto: Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Ian 2023   •   18:22

Sute de oameni s-au adunat, astăzi, la Truşeşti pentru a o conduce pe ultimul drum pe Maria, adolescenta ucisă cu sânge rece în ultima zi a anului 2022.

Maria a fost îmbrăcată în mireasă și înconjurată de florile preferate.

Pe lângă fraţi, la căpătâiul fetei au ajuns şi oficialităţi, printre care se numără Doina Nacu şi Alexandru Colbu din cadrul DGASPC Botoşani, Doina Federovici, preşedinta Consiliului Judeţean şi primarul comunei Truşeşti, Petru Ailenei.

Trupul neînsufleţit al fetei de doar 14 ani a fost depus într-un sicriu alb.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Maria stătea alături de cei patru fraţi ai săi în cadrul Centrului de plasament "Sf. Nicolae" Trușești. Având în vedere că familia nu avea o situaţie financiară extrem de bună, de funeraliile fetei s-au ocupat reprezentanţii DGASPC.

"Este un eveniment tragic. Nimeni nu şi-ar dori să participe la aşa ceva, însă, având în vedere că familia nu a avut posibilităţi materiale deosebite ca să o poată îngropa, am reuşit noi, alături de colegii din centrul din Truşeşti, să pregătim creştineşte acest eveniment.

Cei trei fraţi şi o soră care mai sunt în centru au fost incluşi într-un program de consiliere şi urmează să lucrăm cu ei în aşa fel însât să depăşească evenimentul cu bine", a declarat Alexandru Colbu, directorul adjunct al DGASPC.

"Era un copil normal, îi plăcea viaţa, colabora bine cu colegii, cu profesorii. Avea o prezenţă zilnică la şcoală, nu absenta. Era integrată şi în viaţa centrului de plasament, îşi ajuta colegii mai mici. Era o fetiţă căreia îi plăcea viaţa, comunicativă deschisă. (…) Ea avea şi un frăţior mai mic şi era protectivă cu ei", a spus profesoara Mariana Teiu.

În ziua fatidică, pe 31 decembrie, Maria era la urat cu fratele mai mic. La un moment dat, la amiază, când cei doi au ajuns pe un pod, în localitatea Trușești, s-au întâlnit cu un tânăr care avea să-i devină călău Mariei. Băiatul, de 20 de ani, a atacat-o pe Maria cu 25 de lovituri de cuţit. Totul sub ochii îngroziți ai frățiorului de 10 ani al fetei.

Cazul a șocat întreaga comunitate, prin violența de care a dat dovadă autorul. Cadrele medicale sosite la fața locului au numărat nu mai puțin de 25 de urme lăsate de lama cuțitului. Aceștia spun însă că nu este exclus ca la examinarea mai atentă, numărul plăgilor să fie mai mare.

După ce a comis crima sângeroasă din Trușești, autorul a fugit și a fost capturat de mascați în gara din localitate. Acesta a fost mai întâi reținut pentru 24 de ore, iar duminică la amiază a fost prezentat în fata judecătorului de serviciu. Instanța nu a deliberat prea mult, tânărul urmând să își petreacă luna ianuarie în arest.

×
Subiecte în articol: Trușești Botoșani
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close