Antena 3 CNN Actualitate Locale ”Am albit peste noapte. N-am putut să recuperez nimic” Mărturiile oamenilor care și-au pierdut casa în incendiul care a cuprins 17 proprietăți din București

”Am albit peste noapte. N-am putut să recuperez nimic” Mărturiile oamenilor care și-au pierdut casa în incendiul care a cuprins 17 proprietăți din București

Oamenii care au rămas pe drumuri după incendiul devastator care a cuprins mai multe case din Sectorul 3 vor sta în chirie pe banii Primăriei. 17 locuinţe au fost afectate de flăcări.

”Am albit peste noapte. N-am putut să recuperez nimic” Mărturiile oamenilor care și-au pierdut casa în incendiul care a cuprins 17 proprietăți din București
de Delia Bulgaru    |    27 Iul 2023   •   09:09

În urma incendiului care a avut loc în cursul zilei de ieri au fost avariate grav 16 case și au fost identificate 61 de persoane care au rămas fără adăpost. Pentru 47 dintre acestea au fost identificate de urgență soluții de găzduire, iar restul de 14 persoane au refuzat serviciile de găzduire. Pentru toate persoanele au fost asigurate hrană și apă.

De asemenea, toate persoanele afectate de incendiu au fost informate cu privire la demersurile pe care le pot face mai departe pentru a beneficia de servicii sociale. Pentru persoanele afectate de incendiu care au domiciliu în Sectorul 3 se fac demersuri pentru achitarea chiriei pe o perioadă determinată de timp.

Oamenii care au rămas fără locuințe în urma incendiului care a cuprins mai multe case din Sectorul 3 din București au fost cazați la hotel unde vor rămâne în următoarea săptămână.

Azi, primăria va începe căutarea unor locuințe de închiriat și va da o hotărâre prin care să plătească chiria pe un an. Incendiul care a pornit, miercuri, la acoperișurile a trei case din zona Muncii din Sectorul 3 al Capitalei a afectat în total 17 proprietăți.

Citește și: 17 proprietăți au fost afectate de incendiul din Capitală

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Sunt multe persoane care au rămas fără casă. Este și cazul domnului Mircea.

”A ars complet. Nu se poate recupera nimic. N-am reușit să-mi recuperez nici măcar medicamentele  Absolut nimic. Am luat parte din documente și hainele de pe mine și am fugit.

Era un fum extraordinar. Un om care lucra aici, la cineva alături, a băgat capul la mine pe fereastră și a strigat ”Arde, arde, arde! Dați telefon la 112!” și am dat telefon la 112. Până am reușit eu să ies să-mi iau actele, pompierii erau deja aici, nu cred că au trecut 10 minute.

Eu am albit peste noapte, vorbesc foarte serios”, mărturisește domnul Mircea, a cărui casă s-a făcut scrum în urma incendiului devastator.

Citește și: A fost prins suspectul crimei din Mamaia! L-ar fi înjunghiat și incendiat pe administratorul terenurilor de tenis

Autoritățile fac acum evaluarea pagubelor, iar proprietarii locuințelor afectate au venit să vadă dacă mai poate fi salvat ceva. Au fost cazați la un hotel și vor putea sta acolo pentru următoarea săptămâna. Cei mai mulți dintre ei nu aveau asigurare pentru locuință, spun că au rămas doar cu hainele de pe ei.

×
Subiecte în articol: incendiu București case sector 3
Parteneri
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor
x close