Medicul Ciuhodaru, cele mai noi informații despre polițistul tăiat cu sabia: E în stare critică, cu un prognostic rezervat

de M.Z.    |    05 Dec 2017   •   13:42
Medicul Ciuhodaru, cele mai noi informații despre polițistul tăiat cu sabia: E în stare critică, cu un prognostic rezervat

Poliţistul rănit în timpul percheziţiilor de marţi de la Rădăuţi se află în stare critică, iar prognosticul medical este rezervat, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi, Tudor Ciuhodaru. 

''Leziunile pe care le-am inventariat sunt în mai multe localizări, dar ţineţi cont că este şi o anchetă în curs din punct de vedere medico-legal şi toate datele le vom da în momentul în care ele se vor confirma. Prognosticul rămâne rezervat datorită severităţii lezionale. În acest moment, pacientul este în curs de resuscitare volemică şi respiratorie, evaluare imagistică şi va beneficia de cele mai moderne tehnici de neuronavigaţie în intervenţia chirurgicală într-un centru de neuroexcelenţă de la 'Nicolae Oblu' din Iaşi'', a spus Ciuhodaru. 

El a arătat că victima este în curs de stabilizare, reevaluare, şi are nevoie de măsuri de terapie intensivă pentru că ''este un pacient critic''. 

''Sunt leziuni severe la nivelul capului, şi nu numai, dar bilanţul lezional complet îl vom da şi în momentul în care vom avea şi evaluările imagistice'', a spus Ciuhodaru, precizând că se cunoaşte grupa de sânge şi RH-ul pacientului, astfel încât s-a asigurat şi rezerva de sânge necesară. 

Totodată, Ciuhodaru a precizat că intervenţia chirurgicală în acest caz se va efectua ''în momentul în care pacientul va avea beneficiu maxim''. 

''Tehnicile medicamentoase pe care le folosim sunt tocmai pentru a-i asigura la maxim resuscitarea cerebrală şi a obţine un prognostic cât mai bun după intervenţia chirurgicală, apropo de evoluţia la nivelul creierului. Intervenţia va fi făcută în momentul în care pacientul va avea maxim de beneficiu'', a mai adăugat Tudor Ciuhodaru. 

Un polițist din Suceava se află în stare gravă, după ce a fost înjunghiat cu o sabie, în zona capului și a brațului, marți dimineață, în timpul unei acțiuni de percheziționare. Bărbatul este în comă indusă, după ce a fost străpuns de o sabie.

Primele imagini cu agresorul polițistului din Rădăuți și sabia cu care omul legii a fost tăiat - VIDEO

Sursă: Agerpres
Parteneri
x close