Antena 3 CNN Actualitate Locale Metoda inedită prin care un bărbat din Cluj-Napoca a reușit să fure produse electronice în valoare de 9.700 de lei

Metoda inedită prin care un bărbat din Cluj-Napoca a reușit să fure produse electronice în valoare de 9.700 de lei

Un bărbat din Cluj-Napoca a fost condamnat la închisoare, după ce a aplicat o metodă inedită prin care a reușit să fure produse electronice în valoare de 9.700 de lei.

Metoda inedită prin care un bărbat din Cluj-Napoca a reușit să fure produse electronice în valoare de 9.700 de lei
Sursa foto: Gettyimages
de Roxana Mihăiescu    |    05 Feb 2024   •   15:33

Bărbatul de 33 de ani, orginar din Florești, Cluj-Napoca, a pus la cale o escrocherie ingenioasă, folosind metoda ”returului”.

Mai exact, în perioada decembrie 2022-iulie 2023, bărbatul, care lucrează ca barman, a achiziționat produse electronice în valoare de 9.700 de lei și apoi a returnat cutiile sigilate, umplându-le cu monede sau obiecte de veselă în locul telefoanelor comandate.

”Ulterior, a plasat cereri de retur pentru acele produse și a returnat cutiile produselor sigilate cu un sigiliu contrafăcut, iar în cutii a plasat, în locul produselor comandate, obiecte fără valoare, pentru a induce în eroare persoana vătămată”, se arată în rechizitoriu, notează Știri pe surse.

La scurt timp după ce bărbatul făcea retur, coletele erau returnate prin intermediul serviciului easyBOX, iar banii pentru retur erau virați în contul clientului odată cu depunerea coletului.

Citește și: Metoda prin care un broker de asigurări a furat 700.000 de lei prin polițe RCA emise pentru ISU

Frauda a fost descoperită mult mai târziu, abia atunci când pachetele ajungeau la alți clienți.

”Odată returnate în depozitul eMAG, aceste colete nu sunt desfăcute și verificate, motiv pentru care frauda a fost constatată doar atunci când se dorea cumpărarea bunurilor de către alți clienți”, s-a mai arătat în rechizitoriu.

Anchetatorii au descoperit că ”în toate cele cinci pachete, care trebuiau să conțină telefoane mobile și o tabletă, au fost descoperite mai multe monede sau veselă de bucătărie, lipite cu ajutorul unui scotch, ca să nu producă zgomot la manipularea coletului”.

Acum, Judecătoria Cluj-Napoca a pronunțat o decizie în acest dosar. Individul a fost condamnat la un an și șase luni de închisoare pentru fapta sa.

×
Subiecte în articol: metodă furt retur barbat Cluj Napoca
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close