Antena 3 CNN Actualitate Metoda prin care un broker de asigurări a furat 700.000 de lei prin polițe RCA emise pentru ISU

Metoda prin care un broker de asigurări a furat 700.000 de lei prin polițe RCA emise pentru ISU

Un broker de asigurări de elită a fost reținut pentru o fraudă uriașă cu ajutorul polițelor RCA. Bărbatul este anchetat pentru un prejudiciu de 700.000 de lei creat firmei de asigurări la care lucra.

de Ioana Mircea    |    02 Feb 2024   •   14:50

Un broker de asigurări a fost reținut pentru 24 de ore într-un dosar în care se fac cercetări pentru fraudă informatică și uz de fals.

Serviciul de investigații economice a făcut percheziții ieri în acest caz. Totul a început după ce o companie de asigurări s-ar fi plâns că a găsit nereguli la peste 100 de polițe RCA emise de acest broker pentru Inspectoratul pentru Situații de Urgență București - Ilfov.

Citește și: Țeapa cu "turcul și inelul de aur", luată de români în parcare: "Ți-l fac cadou"

Brokerul lua banii de la ISU pentru valoarea întreagă a polițelor dar în momentul în care le a înregistra în sistemul electronic al companiei de asigurări, polițele erau înregistrate cu valori mult mai mici. Banii în plus îi băga în buzunar.

Prejudiciu estimat se ridică la valoare de 700.000 lei. Se pare că bărbatul ar fi păcalit și alte instituții ale statului.

Escrocul a fost reținut de Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 și urmează ca astăzi un judecător de drepturi și libertăți sa decidă dacă va fi in continuare cercetat sub control judiciar sau în arest preventiv.

×
Subiecte în articol: broker ISU furat polite RCA asigurari
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close