Antena 3 CNN Actualitate Locale Mii de români din Spania, izolaţi la domiciliu şi obligaţi să respecte restricţii drastice

Mii de români din Spania, izolaţi la domiciliu şi obligaţi să respecte restricţii drastice

Mii de români care muncesc în agricultură în nordul Spaniei, sunt din nou, obligaţi să respecte restricţii drastice. Românii nu au voie să iasă din case, decât atunci când merg la muncă sau la cumpărături. Autorităţile de la Madrid au reimpus carantina în două districte din ţară, după ce a crescut numărul de infectări cu SARS-CoV-2.

Mii de români din Spania, izolaţi la domiciliu şi obligaţi să respecte restricţii drastice
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Iul 2020   •   12:20

Guvernul Spaniei a impus izolarea la domiciliu în două regiuni cu aproape 300.000 de locuitori pentru prima dată de la încetarea stării de alertă. Oamenii au voie să iasă din case doar pentru a merge la muncă şi pentru a face cumpărături de strică necesitate.

Zeci de mii de muncitori agricoli români şi din alte ţări est europene sunt blocaţi în urma măsurilor

''Anul acesta este mai complicat, deoarece trebuie să lucrăm cu mască'', spune un lucrător agricol.

Numărul bolnavilor spitalizaţi s-a triplat în ultimele zece zile într-unul din districte, astfel că o zonă cu 200.000 de locuitori tocmai a intrat în carantină în Catalonia. În memoria celor peste 28.000 de spanioli ucişi de Covid, la Madrid a fost celebrată o liturghie la care membri familiei regale, au purtat cu toţii măşti.

Spania este printre cele mai afectate ţări de coronavirus din lume.

×
Subiecte în articol: romani Spania restricţii
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close