Antena 3 CNN Actualitate Locale Minciună înainte de alegeri | Un candidat la primărie i-a mințit pe localnici că le dă terenuri gratis, dacă iese primar. Prefectul a intervenit

Minciună înainte de alegeri | Un candidat la primărie i-a mințit pe localnici că le dă terenuri gratis, dacă iese primar. Prefectul a intervenit

Zeci de oameni dintr-o comună din judeţul Argeş au fost înşelaţi cu informaţii false că în localitate se va da pământ gratuit. Totul a pornit de la un candidat la primărie care le-a promis oamenilor terenuri, dacă iese primar. Prefectul a intervenit.

de Ioana Mircea    |    27 Mar 2024   •   15:50

În satul Tigveni din județul Argeș, o situație tensionată a fost aplanată de autorități după ce oamenii au fost induși în eroare de promisiuni electorale și au început să delimiteze terenurile despre li s-a spus că le vor primi gratuit.

Informația falsă a plecat de la un politician local care aspiră la funcția de primar, iar spiritele s-au aprins până când prefectul județului a intervenit pentru a calma situația, alături de forțele mascaților.

Localnicii au crezut că vor primi terenuri gratuite după ce au aflat de la politicianul local că li se va da pământ în mod gratuit. În urma acestei informații, ei au început să împrejmuiască și să își împartă zone din localitate, fără a avea documente legale care să le ateste proprietatea.

Prefectul județului Argeș, Radu Perianu, a intervenit pentru a clarifica situația și a explicat oamenilor că nu au dreptul să își marcheze terenuri care nu le aparțin și că nu există nicio hotărâre oficială privind acordarea gratuită a terenurilor.

În ciuda acestor explicații, mulți localnici au continuat să își delimiteze părți de teren, generând o situație de conflict care putea degenera.

În cele din urmă, după intervenția autorităților și după două ore de discuții, oamenii au înțeles situația și au îndepărtat materialele folosite pentru a împrejmui terenurile. Prefectul a subliniat că gestul politicianului local de a induce oamenii în eroare cu promisiuni electorale este inacceptabil și că astfel de acțiuni trebuie confirmate întotdeauna cu autoritățile competente.

×
Subiecte în articol: Argeş minciuna alegeri
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close