Antena 3 CNN Actualitate Locale Mini-tornadă surprinsă în Miercurea Ciuc. Cod galben de ploi şi vijelii în Harghita

Mini-tornadă surprinsă în Miercurea Ciuc. Cod galben de ploi şi vijelii în Harghita

AMN a emis astăzi două avertizări de cod galben pentru judeţul Harghita. În Miercurea Ciuc, localnicii au surprins o mini-tornadă. Iată imaginile.

Mini-tornadă surprinsă în Miercurea Ciuc. Cod galben de ploi şi vijelii în Harghita
de Claudia Popovici    |    13 Aug 2022   •   22:00

Astăzi, judeţul Harghita a fost sub avertizare de cod galben de ploi şi vijelii.

Au fost vizate municipiul Toplița, respectiv localitățile vizate: Gheorgheni, Sândominic, Joseni, Suseni, Ciumani, Lăzarea, Cârța, Tomești, Dănești, Mădăraș, Voșlăbeni;
Local au fost averse peste 25…35 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină.

La Miercurea Ciuc localnicii au surprins şi o mini-tornadă

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

ANM, alertă nowcasting de furtuni puternice în mai multe zone din ţară. Ce ne aşteaptă în perioada următoare

În următoarele zile mai multe zone din ţară vor fi lovite de un val de instabilitate atmosferică. Hidrologii au emis astăzi o alertă cod galben de inundații. Iată cum va fi vremea în perioada următoare.

"De astăzi până la sfârşitul săptămânii viitoare vom avea ploi mai însemnate cantitativ. Vorbim de instabilitate atmosferică, adică averse torenţiale şi cantități mai importante de apă în mod deosebit în intervale scurte de timp, de intensificări electrice poate chiar şi vijelii şi izolat căderi de grindină", a spus Alina Şerban, meteorolog în cadrul ANM, la Antena 3. 

Cod galben de inundații în sud-vestul țării

Hidrologii avertizează că este pericol de inundații pe mai multe cursuri de apă din sud-vestul țării. Avertizarea este valabilă sâmbătă.

Specialiștii de la Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor spun că din cauza „precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție pe râurile mici din bazinele hidrografice: bazin amonte S.H. Sadova și afluenți aval S.H. Sadova – amonte S.H. Lugoj”.

Cursurile de apă se află în județele Caraș-Severin și Timiș.

×
Parteneri
Ziua austerităţii. Marcel Ciolacu îşi asumă răpunderea în Parlament
x close