Antena 3 CNN Actualitate Locale Mobilizare impresionantă a armatei. Ce s-a întâmplat lângă Galați

Mobilizare impresionantă a armatei. Ce s-a întâmplat lângă Galați

Mobilizare impresionantă a armatei. Ce s-a întâmplat lângă Galați
Sursa foto: Foto: Facebook / Ministerul Apararii Nationale, Romania
16 Mai 2016   •   09:38

Sute de militari din Bulgaria, Marea Britanie, Republica Moldova, România, Serbia şi Statele Unite ale Americii au luptat împreună în cadrul unui exercitiu militar multinaţional de amploare în poligonul Smârdan de lângă Galaţi.

Acestia au folosit avioane şi elicoptere, apoi s-au luptat la sol pentru păstrarea zonelor eliberate.

Antrenamentele se desfășoară de obicei în zona Mării Negre, în Balcani și în regiunea Caucazului.

350 de militarii din şase ţări s-au antrenat o săptămână pentru exercițiul Black Sea Rotational Force 16. Scenariul care s-a desfăşurat în poligonul de la Smârdan a început cu o acţiune de curăţare a unei zone ocupate de inamic. Au urmat atacuri sprijinite de aviaţie şi trageri cu tancuri şi maşini de luptă.

Armata României a fost  reprezentată de 120 de militari din Forțele Terestre aparținând Batalionului 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei" din Galați. Militarii americani au apreciat că soldaţii români sunt extrem de profesionişti.

Exerciţiului Black Sea Rotational Force 16 se organizează anual şi este condus de Comandamentul Forțelor Infanteriei Marine ale SUA.

Antrenamentele se desfășoară de obicei în zona Mării Negre, în Balcani și în regiunea Caucazului. Scopul este creșterea nivelului de interoperabilitate, prin antrenarea în comun a militarilor în vederea participării la operații de menținere a păcii și de contra-insurgență.

 

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close