Antena 3 CNN Actualitate Locale Un motociclist a intrat în hipotermie, în timp ce se plimba în haine de vară pe Transalpina

Un motociclist a intrat în hipotermie, în timp ce se plimba în haine de vară pe Transalpina

Un motociclist care circula pe Transalpina a avut nevoie de ajutorul salvamontiștilor. Acesta a înghețat din cauza temperaturilor scăzute. Nefiind îmbrăcat corespunzător, bărbatul a intrat în hipotermie.

Un motociclist a intrat în hipotermie, în timp ce se plimba în haine de vară pe Transalpina
Sursa foto: DRPD
de Ioana Mircea    |    10 Oct 2022   •   19:20

În urmă cu aproximativ două săptămâni, la prima ninsoare înregistrată în munții Parâng, un motociclist s-a decis să facă o tură cu motorul pe Translalpina îmbrăcat în haine de vară. Din păcate acesta a intrat în hipotermie şi a avut nevoie de îngrijiri medicale. Incidentul a fost povestit în cadrul unei emisiunii radio.

„A înghețat în timp ce mergea cu motocicleta pe Transalpina. A intrat în hipotermie și a spus că nu se aștepta la așa ceva, pentru că am plecat de la o temperatură de 25 de grade Celsius. A încercat să treacă Transalpina cu haine de 25 de grade. Au fost colegii mei și l-au recuperat, pentru că nu mai putea să continue“, a spus Sabin Cornoiu.

Acesta a spus că cei care vor să vină în zonele montane trebuie să fie pregătiți, în această perioadă, și pentru temperaturi foarte scăzute.

Vremea este schimbătoare în această perioadă în zona montană. În urmă cu aproximativ o săptămână, responsabilii de la Drumurile Naționale au luat decizia de a închide circulația pe tronsonul Rânca - Obârșia Lotrului, care se află la cea mai înaltă altitudine, după ce pe partea carosabilă s-a așternut un strat de zăpadă de 5-6 centimetri, potrivit adevarul.ro.

×
Subiecte în articol: Transaplina
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close