Antena 3 CNN Actualitate Locale Tragedie la Cariera Roșia din cadrul CE Oltenia. Un muncitor a fost strivit de excavatorul pe care încerca să-l repare

Tragedie la Cariera Roșia din cadrul CE Oltenia. Un muncitor a fost strivit de excavatorul pe care încerca să-l repare

Un accident mortal a avut loc azi la Cariera Roşia din cadrul Complexului Energetic Oltenia, după ce un muncitor a fost strivit de un excavator.

Tragedie la Cariera Roșia din cadrul CE Oltenia. Un muncitor a fost strivit de excavatorul pe care încerca să-l repare
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Oct 2023   •   17:44

Bărbatul în vârstă de 42 de ani lucra ca sudor în cadrul Carierei Roșia din Oltenia.

Din păcate, în timp ce făcea revizia unui excavator, utilajul s-a prăbușit, iar muncitorul n-a mai avut nicio șansă să se salveze.

Polițiștii au ajuns la fața locului și au deschis un dosar penal pentru neluarea și nerespectarea măsurilor de sănătate și securitate în muncă și ucidere din culpă.

De asemenea, inspectorii de muncă au deschis o anchetă pentru a verifica măsurile de siguranță în muncă.

Citește și: Accident grav pe DN72 în Prahova, în care 20 de persoane au fost implicate. Un microbuz și un TIR s-au ciocnit violent

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Conducerea Complexului Energetic Oltenia a anunțat că regretă că un salariat și-a pierdut viața și a transmis condoleanțe familiei acestuia.

După tragedie, Ministrul Energiei a luat hotărârea de a trimite Corpul de Control la CE Oltenia pentru a verifica împrejurările în care s-a produs accidentul de muncă.

"Ministerul Energiei a fost informat de urgență de către conducerea CE Oltenia cu privire la accidentul de muncă de la Cariera Roșia, din data de 20.10.2023, accident soldat cu decesul unui angajat. 

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a semnat ordinul privitor la declanșarea unei acțiuni de verificare din partea Corpului de Control al ministrului la CE Oltenia. Acțiunea va începe imediat și va avea ca obiectiv verificarea respectării procedurilor de lucru și a tuturor aspectelor care intră în sfera de competență a ministerului, în calitate de autoritate publică tutelară pentru CE Oltenia. 

De asemenea, ministrul a solicitat conducerii CE Oltenia să trimită de urgență către Ministerul Energiei un raport complet al circumstanțelor acestei tragedii și colaborarea deplină din partea reprezentanților CE Oltenia cu toate organele de control, pentru a stabili cât mai rapid adevărul", informează Ministerul Energiei.

Ministrul Energiei, mesaj de condoleanțe 

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a transmis condoleanțe familiei muncitorului care și-a pierdut viața.

"Solicit conducerii CE Oltenia și tuturor părților implicate să desfășoare cu maximă celeritate toate verificările necesare și să pună la dispoziția organelor de anchetă penală toate probele și materialele disponibile.

Transmit condoleanțe familiei. Știu că, din păcate, cuvintele nu pot vindeca durerea familiei. E datoria noastră să facem tot posibilul ca astfel de accidente să nu se mai întâmple, iar cei vinovați să răspundă exemplar", a transmis ministrul.

×
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close