Antena 3 CNN Actualitate Locale Anchetă pentru șoferii STB care nu pornesc aerul condiționat. Nicușor Dan: "Am mers de la Piaţa Unirii la Chirigiu"

Anchetă pentru șoferii STB care nu pornesc aerul condiționat. Nicușor Dan: "Am mers de la Piaţa Unirii la Chirigiu"

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat că a călătorit cu tramvaiul de la Piaţa Unirii la Chirigiu, însă fără aer condiționat. Edilul a transmis că a luat legătura cu directorul STB și a cerut să se demareze urgent o anchetă în rândul șoferilor.

Anchetă pentru șoferii STB care nu pornesc aerul condiționat. Nicușor Dan: "Am mers de la Piaţa Unirii la Chirigiu"
Sursa foto: Hepta/ Mediafax Foto / Alexandra Pandrea
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Iul 2023   •   17:01

După ce a mers cu tramvaiul 32 de la Piaţa Unirii la Chirigiu şi a observat că aerul condiționat nu era pornit, primarul Nicușor Dan a luat legătura cu directorul STB și a cerut să se demareze o anchetă internă.

"Am fost aseară, am mers cu tramvaiul 32 de la Piaţa Unirii la Chirigiu, nu era aer condiţionat. Era un tramvai care nici nu avea instalaţie de aer condiţionat. Asta se va rezolva pe autobuze, troleibuze, în momentul în care vor veni cele 100 de troleibuze Solaris şi cele 100 de autobuze electrice", a declarat primarul.

Nicușor Dan a menționat că s-a încercat montarea instalațiilor de aer condiționat pe tramvaie, însă experimentul nu a avut succes.

”A fost un experiment, s-a montat pe 30 de tramvaie instalaţie de aer condiţionat şi unul sau două au luat foc, deci nu a fost soluţia cea mai potrivită şi este şi foarte costisitoare”, a explicat edilul, arătând că soluţia este accelerarea achiziţiei de tramvaie noi. 

Citește și: Incendiu lângă o plajă din Eforie Sud! Ard mai multe hectare de vegetație uscată

Potrivit primarului, din diferite motive, mulți șoferi STB nu pornesc aerul condiționat, chiar dacă instalația funcționează.

"Este posibil ca, din anumite motive, aerul condiţionat să fie în stare de funcţionare şi el să nu fie pornit. În niciun caz nu este voinţa mea, a politicului, sau a directorului STB, să facă această economie", a mai adăugat Nicușor Dan.

Despre bănuiala că şoferii STB ar lua din combustibil, primarul Capitalei a spus că totul va fi descoperit după finalizarea anchetei.

”Această bănuială a existat de acum 80 de ani, de când a început să funcţioneze societatea de transport public. Este o anchetă internă şi o să vă comunicăm rezultatele”, a încheiat edilul, potrivit ziare.com.

×
Subiecte în articol: Nicușor Dan STB aer conditionat
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close